Matematik
Gør rede for en integrale
08. februar 2006 af
zepz (Slettet)
Hey håber i kan hjælpe..
Skriver lige integrale tegn med S
Gør rede for, at
S1/kvrodx(1+2x)e^x dk = 2kvrodx*e^x + k
Jeg vil differentiere højre siden for at gøre rede for det, men kan bare ikke få det pågældende resultat.
Mit udregnede ser således ud:
f'(x) = 1/kvrodx * e^x + 2*kvrodx * e^x +k
Hvor laver jeg fejlen?
På forhånd tak!
Skriver lige integrale tegn med S
Gør rede for, at
S1/kvrodx(1+2x)e^x dk = 2kvrodx*e^x + k
Jeg vil differentiere højre siden for at gøre rede for det, men kan bare ikke få det pågældende resultat.
Mit udregnede ser således ud:
f'(x) = 1/kvrodx * e^x + 2*kvrodx * e^x +k
Hvor laver jeg fejlen?
På forhånd tak!
Svar #1
08. februar 2006 af zepz (Slettet)
come on der er flere forskellige tråde med samme opg kan jeg se, men der er ikke rigtig nogen af dem hvor nogen er kommet frem til at kunne differentiere den rigtigt
Svar #2
08. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Vi har
F(x) = 2*sqrt(x)*e^x + k.
Der differentieres ledvis, hvor første led er et produkt, og vi får
F'(x) = f(x) = 2/(2*sqrt(x))*e^x+2*sqrt(x)*e^x.
Vi sætter på fælles brøkstreg, idet sqrt(x) skrives som x/sqrt(x):
f(x) = 1/sqrt(x)+2*x/sqrt(x)*e^x = (1+2x)/sqrt(x)*e^x,
og vi har fået det ønskede.
F(x) = 2*sqrt(x)*e^x + k.
Der differentieres ledvis, hvor første led er et produkt, og vi får
F'(x) = f(x) = 2/(2*sqrt(x))*e^x+2*sqrt(x)*e^x.
Vi sætter på fælles brøkstreg, idet sqrt(x) skrives som x/sqrt(x):
f(x) = 1/sqrt(x)+2*x/sqrt(x)*e^x = (1+2x)/sqrt(x)*e^x,
og vi har fået det ønskede.
Skriv et svar til: Gør rede for en integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
