Matematik

Endnu en integration ved sub.

12. februar 2006 af Herter (Slettet)
jeg har:

S(dx/(x*ln~2(x)))dx

hvor t = ln(x), dt = 1/x

hvordan søren gør man her? Jeg har aldrig set en funktion med et dx midt i det hele :/

Facit skal give: -(1/ln(x))+k

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2006 af Duffy

Der står velsagtens

S(1/(x*ln^2(x))dx =


S(1/(x*[ln(x)]^2))dx =


S(1/x*1/[ln(x)]^2)dx =


hvor t = ln(x), dt = 1/x



S(1/t^2)dt =


S(t^(-2))dt =


(-1)t^(-2+1) + k =


-t^(-1) + k =


-1/t + k =


-1/ln(x) + k



Duffy



NB! Du skulle vel ikke være så venlig i fremtiden
at bruge '^' til potensopløftning og ikke tilde '~'?

Fx 'x i anden' = x^2

Svar #2
12. februar 2006 af Herter (Slettet)

Takker for svaret..

med hensyn til ^ så er det lidt svært da jeg bruger et færøsk keyboardlayout og "ð" ligger nemlig på "^"'s plads.. :) dvs jeg skal kopiere og indsætte det.. men ok jeg skal gøre det fra nu af ;)

Svar #3
12. februar 2006 af Herter (Slettet)

men det vil så sige at (dx = 1)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Står der S(dx/(x*ln^2(x)))dx eller S(dx/(x*ln^2(x))) i opgaven?

Brúkar tú Windows XP, kanst tú seta ein knøtt á "prosesslinjuna", har tú kanst skifta millum ymisk mál, t.d. danskt og føroyskt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2006 af Duffy

Der skulle have stået

'hvor t = ln(x), dt = 1/xdx'

(da jo dt/dx=1/x)



Duffy

Svar #6
12. februar 2006 af Herter (Slettet)

Sigmund: Der står:

S(dx/(x*ln^2(x)))dx

ps: takk fyri tað góða ráðið :)

Skriv et svar til: Endnu en integration ved sub.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.