Matematik

toppunkt til linje afstanden..

18. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder:

en familie af linjer l3 er bestemt ved ligningen:

y=ax-(4a+2)

b) betsem afstanden fra prablens toppunkt til linjen l3.

og der har jeg så brugt dist-formlen. fordi jeg har regnet parablens toppunkt til (4;-1)
men det der ax i linje l3 irritere mig lidt....

nogen forslag???

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm sæt funktion f overfor funktion y, og find d, du skulle få et eller andet med a i, derefter sæt d=0... Så burde du få 2 værdier, for a, som fungerer..
måske forstår du det ikk, men jeg kan ikk helt forklare det...

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har at afstanden fra et punkt P(x1,y1) til en linje l: Ax + By + C = 0 er givet ved

dist(P,l) = (A*x1+B*y1+C)/[±sqrt(A²+B²)], (*)

hvor fortegnet vælges således at afstanden bliver positiv (eller rettere: ikke-negativ).

Du har punktet (4,-1) og linjen med ligningen y - ax + (4a+2) = 0.

Dette indsættes i (*) og vi får

dist(P,l) = (1*4-a*(-1)+4a+2)/[±sqrt(1²+a²)].


Svar #3
18. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

jamen hvordan kan du bare sige:

y-ax+(4a+2)=0

????

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2006 af dnadan (Slettet)

nej jeg siger: x^2-8x+15=ax-(4a+2)
Derefter find d, hvor a indgår som en ubekendt, så sættes den fundne d til 0, og den nye andengradsligning løses...

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#3:

Ved at flytte rundt på leddene i

y = ax - (4a+2)

får du

y - ax + (4a+2) = 0.

Skriv et svar til: toppunkt til linje afstanden..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.