Fysik

HURTIG HJÆLP!

24. februar 2006 af dodo (Slettet)

Emne: lydbølger og brydning
Skrevet den: 02-02-2006 16:05:58
--------------------------------------------------------------------------------

Opgave 3 s 156 orbit2

En lydbølge bevæger sig skråt op mod et luftlag med en højere temperatur. Temperaturen i underste luftlag er -16C og i øverst 5C.
Indfaldsvinklen til det varmere luftlag er 60grader.

Bestem brydningsvinklen for lydbølgen mellem de to luftlag.
Bestem temperaturen af det øverste luftlag før der kan ske en total refleksion af lydbølgen

det er den sidste del af opgaven jege r i tvivl med.

Hilsen Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=174879&h=-16C

Svar #2
24. februar 2006 af dodo (Slettet)

jeg har set den side, men der gives ikke nogen hjælpe til den sidste del af opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2006 af TF (Slettet)

Uden at kende værdierne for luftens brydningsindex eller hastigheder kan du opstille følgende:
1) Snells lov som fixer skriver. Sin(beta) = n1* sin(60)/n2. beta = sin-1(n1* sin(60)/n2).
2) Total refleksion ved beta = 90, idet du husker på at reflektionsvinklen er vinklen mellem luftlagenes normal, dvs. lodretstående derpå.
Sin(90) = n1*sin(60)/n2n  n2n=n1*sin(60)/sin(90)=n1*sqrt(3)/2, hvor n1 er brydningsindex ved –16o, n2 er brydningsindex ved 5 o og n2n er det brydningsindex hvor der findes total refleksion. Da bølgens hastighed er prop. med index kan du også benytte hastigheder hvis de er opgivet i opgaven.

Svar #4
24. februar 2006 af dodo (Slettet)

er der ikke en anden metode end det med snells lov.. for det har vi ikke haft om

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det lyder underligt, thi brydningsloven da er noget af det allerførste man lærer om i forbindelse med emnet ``Lys'' i fysik i gymnasiet.

Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.