Fysik
Hurtig hjælp!!
26. februar 2006 af
girl123 (Slettet)
Radio og Tv-signaler er elektromagnetiske bølger ,der bevæger sig med lysets hastighed c=3,00*10^8 m/s .
a) Hvor lang tid er et radiosignal om at tilbagelægge 1000km?
b)Hvor langt kommer et lydsignal i samme tidsrum?
a) Hvor lang tid er et radiosignal om at tilbagelægge 1000km?
b)Hvor langt kommer et lydsignal i samme tidsrum?
Svar #2
26. februar 2006 af Romulus (Slettet)
a) Omregn først 1000 km til m. 1000 km = 1000000 m
Nu dividerer du 1*10^6 m med 3*10^8 m/s og kvotienten er svaret.
(1*10^6 m)/(3*10^8 m/s) = 3,33*10^-3 s
b) Du skal finde konstanten for lydens hastighed, jeg har fundet konstanten var 25 grader celsius = 345,24 m/s.
Samme princip som i forrige opgave bruges.
(1*10^6 m)/(345,24 m/s) = 2,897*10^3 s
Nu dividerer du 1*10^6 m med 3*10^8 m/s og kvotienten er svaret.
(1*10^6 m)/(3*10^8 m/s) = 3,33*10^-3 s
b) Du skal finde konstanten for lydens hastighed, jeg har fundet konstanten var 25 grader celsius = 345,24 m/s.
Samme princip som i forrige opgave bruges.
(1*10^6 m)/(345,24 m/s) = 2,897*10^3 s
Svar #3
26. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
bare med andre ord + en rettelse af 1#.
a) Du kan beregne tiden(t) ved at dividere strækningen(s) med farten(v). på ligneform,
t = s / v = 1,00E^6m * 3,00E^8m/s <=> t = 3,33E^-3s
b) du bruger samme formel som før. Nu isollere du bare strækningen(s) tiden har du fra opg a) og farten skulle du meget gerne kunne finde i din bog. jeg har fundet den til 343,37 ved 20'C
t = s / v <=> s = t * v = 3,33E^-3s * 343,37m/s <=> s = 1,14m
a) Du kan beregne tiden(t) ved at dividere strækningen(s) med farten(v). på ligneform,
t = s / v = 1,00E^6m * 3,00E^8m/s <=> t = 3,33E^-3s
b) du bruger samme formel som før. Nu isollere du bare strækningen(s) tiden har du fra opg a) og farten skulle du meget gerne kunne finde i din bog. jeg har fundet den til 343,37 ved 20'C
t = s / v <=> s = t * v = 3,33E^-3s * 343,37m/s <=> s = 1,14m
Svar #4
27. februar 2006 af Romulus (Slettet)
Yes, my bad, i farten fik jeg vist ikke lige læst b) rigtig, men kan se, at #3 har regnet begge opgaver rigtigt.
Skriv et svar til: Hurtig hjælp!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
