Matematik
Fællestangent for parabel og cirkel
07. marts 2006 af
Y.vs.J (Slettet)
Jeg er igen med en lille dejlig mat. opgave og er stødt ind i et problem i sidste delopgave, der hedder: "Gør rede for, at parablen og cirklen for den fundne værdi af k har en fællestangent i punktet A."
A=((2+sqr(15))/2, 5/2)
k har jeg udregnet til -1/4 i en tidl. del.
C: x^2-2x+y^2-6y+6=0
P: y=x^2-2x+k
Nogen der kan hjælpe mig med fremgangsmåden? Jeg har været ude i noget indsætning, men kan ikke helt komme frem til noget.
På forhånd tak
A=((2+sqr(15))/2, 5/2)
k har jeg udregnet til -1/4 i en tidl. del.
C: x^2-2x+y^2-6y+6=0
P: y=x^2-2x+k
Nogen der kan hjælpe mig med fremgangsmåden? Jeg har været ude i noget indsætning, men kan ikke helt komme frem til noget.
På forhånd tak
Skriv et svar til: Fællestangent for parabel og cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
