Matematik

Integration

09. marts 2006 af *pernille* (Slettet)
f(x) = 2 / (x+1)

Hvordan integreres den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Integration ved substitution:

Du sætter: t = x+1

//Sentinox

Svar #2
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

Men så får jeg:

t = x+1 => dt/dx = 1...

Hva gør jeg med 2-tallet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2006 af Duffy

Beholder det!



Duffy

Svar #4
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

Kommer den så til at hedde?

2 S 1/t dt?

S = integraletegn...
Har ikke prøvet så'n en opg. før, så er ikke helt med...

Svar #5
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

Hallo???

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Ja, det er korrekt. Integralet af 1/t er så ln(t) + K, hvor K er en konstant.

Svar #7
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

Okay. Mange tak! :D

Svar #8
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

Kan så bare ikke få det til at passe..
Ska beregne den eksakte værdi af arealet M, som afgrænses af førsteaksen og linjerne x=2 og x=4..

t=x+1

2 S 1/t dt

4
2[ln(t)]
2

2*(ln(3) - ln(5)) = 2*ln(3/5) = -1,02
Det kan jo ikke passe... Hvor går det galt? :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Du har byttet om på grænserne, således at du har udregnet -S[ln(t)]dt ...

Svar #10
10. marts 2006 af *pernille* (Slettet)

orv ja, dumt...

Så får jeg arealet til 2*ln(5/3)

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.