Matematik
Er den nem???
12. marts 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig....
Undersøg om F(x)=3xlnx-7x+9 er en stamfunktion til f(x)=3lnx-4.
Angiv derefter mindst to stamfunktioner til f.
Har virkelig siddet med denne opgave i lang tid, og kommer ingen vegne. Defor håber jeg én vil vise hvordan man løser opgaven så jeg får en bedre forståelse af sådan nogle opgaver.
På forhånd tak!
Undersøg om F(x)=3xlnx-7x+9 er en stamfunktion til f(x)=3lnx-4.
Angiv derefter mindst to stamfunktioner til f.
Har virkelig siddet med denne opgave i lang tid, og kommer ingen vegne. Defor håber jeg én vil vise hvordan man løser opgaven så jeg får en bedre forståelse af sådan nogle opgaver.
På forhånd tak!
Svar #1
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)
Er du sikker på at f(x)= 3lnx - 4 ?
For jeg tror nemlig at enten skal det øverste 7 tal være et 4 tal, eller det nederste 4 tal skal være et 7 tal.
For jeg tror nemlig at enten skal det øverste 7 tal være et 4 tal, eller det nederste 4 tal skal være et 7 tal.
Svar #2
12. marts 2006 af allan_sim
#1.
Den er nu god nok, som den står.
#0.
Differentier F(x) ved hjælp af produktreglen og vis, at det giver f(x) som resultat.
Når det er gjort, kan du efterfølgende udnytte, at hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), så er F(x)+k det også (hvor k er en konstant).
Den er nu god nok, som den står.
#0.
Differentier F(x) ved hjælp af produktreglen og vis, at det giver f(x) som resultat.
Når det er gjort, kan du efterfølgende udnytte, at hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), så er F(x)+k det også (hvor k er en konstant).
Svar #3
12. marts 2006 af Jelly (Slettet)
har prøvet det, men for et helt andet resultat.
Er der nogen der bare den ene gang kan vise mig hvordan man laver den.
På forhånd tak!
Er der nogen der bare den ene gang kan vise mig hvordan man laver den.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Er den nem???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
