Kemi

kemi - kan det passe?

16. marts 2006 af Jesp (Slettet)
Kan denne opg passe?

Addition af HCl til 2-heptan

CH3-CH=CH-CH2-CH-CH-CH3 + HCl ---->

CH3-CHCL-CHCL-CH2-CH2-CH3

2,3 Di-chlor-heptan?

længe siden vi sidst har lavet sådan nogen lign

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Nej det er forkert.

For det første er det 2-hepten, ikke uvæsenligt.

Du vil få en blanding af to regio-isomere:


CH3-CH2-CHCl-CH2-CH2-CH2-CH3

3-chlorheptan


CH3-CHCl-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3

2-chlorheptan

De vil begge være racemiske, dvs. indeholde lige mængder af hver spejlbilled isomer.

Den du havde skrevet var for det første et C for kort, og produktet svarede til at det var Cl2 der var adderet til C=C

Svar #2
16. marts 2006 af Jesp (Slettet)

jamen tallet 2 foran heptan vil de så ikk sige at der er dobbeltbinding ved carbon nr 2.

Jeg har da 7 carbon-atomer? hvor har jeg skrevet et for lidt?

Men resultatet er så


CH3-CH2-CHCl-CH2-CH2-CH2-CH3

3-chlorheptan ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Du skrev og skriver heptAn men det er heptEn om dit udgangsstof. Det er IKKE uvæsenligt som jeg skrev.

Tæl lige efter i det produktmolekyle du skrev:

CH3-CHCL-CHCL-CH2-CH2-CH3

Der er SEKS carbon atomer

Og resultatet er som jeg skrev, nemlig de to regioisomere.

Svar #4
16. marts 2006 af Jesp (Slettet)

jeg er med nu i det stykke, men hvad så med denne her?


Elimination af H2O fra 4-methyl-1-hexanol?

CH3-CH2-CH2-CH(CH3)-CH=CH2OH + H20 --->

CH3-CH2-CH2-CH(CH3)-CH=CH2 + H20

kan denne passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Nej igen.

4-methyl-1-hexanol ser sådan ud:

CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH2-CH2-OH -->


CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH=CH2

4-methyl-1-hexen

Men du får også en masse andre alkener, hvor de fleste er omlejringsprodukter, men det tror jeg ikke vi skal gå nærmere ind på.

Skriv et svar til: kemi - kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.