Matematik
Plan
18. marts 2006 af
mikro (Slettet)
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med opgaven:
I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespunktet Q(0,0). Et punkt P(x,y) bevæger sig i planen, således at der til tidspunktet t gælder at:
x = t^2 + 8/3
y = 3t - 1
Bestem de tidspunkter t, for hvilke vektoren QP er parallel med hastighedsvektoren i P.
I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespunktet Q(0,0). Et punkt P(x,y) bevæger sig i planen, således at der til tidspunktet t gælder at:
x = t^2 + 8/3
y = 3t - 1
Bestem de tidspunkter t, for hvilke vektoren QP er parallel med hastighedsvektoren i P.
Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Hastighedsvektoren er givet ved ( x' ; y' ). Samtidig er vektor QP givet ved ( x ; y ). Der opstilles så matricen
|x'.y'|
|x..y.|
og determinaten beregnes. Denne sættes lig 0, hvormed de værdier af t, for hvilke hastighedsvektoren i P er parallel med QP, bestemmes. Dette følger netop af den geometriske fortolkning af ovenstående determinant.
|x'.y'|
|x..y.|
og determinaten beregnes. Denne sættes lig 0, hvormed de værdier af t, for hvilke hastighedsvektoren i P er parallel med QP, bestemmes. Dette følger netop af den geometriske fortolkning af ovenstående determinant.
Skriv et svar til: Plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
