Matematik

Integration

18. marts 2006 af john2005 (Slettet)
Opgaven lyder:

(INT)a=1,b=e 1/x * lnx dx

Hvordan vil I løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2006 af rostock (Slettet)

er integralet e^(1/x)*ln(x)?

Svar #2
18. marts 2006 af john2005 (Slettet)

Nej det er et bestem integral..
a=1 og b=e

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2006 af rostock (Slettet)

åh, integralet er (1/x)*ln(x) med grænserne x=1..e

du skal substituere, og et hint er, at (ln(x))' = 1/x

Svar #4
18. marts 2006 af john2005 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men problemet er jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge den information med at lnx'=1/x

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2006 af rostock (Slettet)

du substituere, hvor t = ln(x) og dt = (1/x)dx, hvorefter disse indsættes, og grænserne ændres:

S(t)dt, x=1 => t = 0 og x = e => t = 1

(1/2)[t^2], hvor grænserne er 0..1

Svar #6
18. marts 2006 af john2005 (Slettet)

Okay.. tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.