Matematik

Diff. af sammensat funktion.

21. marts 2006 af ToxiCue (Slettet)
Hey :)

Er kommet lidt i tvivl...
Sidder med den her djævel:

f(x)= e^(-x) * sin(x+pi)

Ogøhm..skal differentiere den:

f´(x)=(e^(-x)*(-1))*(sin(x+pi)) +
(e^(-x))*(cos(x+pi))

min tvivl består i, om jeg også skal differentiere (x+pi), så der vil komme til at stå cos(1+pi) i stedet...? :/

På forhånd tak for hjælpen ;)

Mvh.
Marc

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

http://library.wolfram.com/webMathematica/Education/WalkD.jsp

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af lany (Slettet)

#0: x+pi skal også differentieres, men det skal ganges på cos(x+pi) - dvs. du har faktisk fået det rigtige resultat.

Svar #3
21. marts 2006 af ToxiCue (Slettet)

tak!...så det vil sige at dette er
korrekt nok:

f´(x)=(-e^(-x))*(sin(x+pi)) + (e^(-x))*(cos(x+pi))

næste skrift er så at gange disse igennem?
hvilket giver lidt problemer, hvad gør man lige her? :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Du kan forkorte på det:

f'(x)
= -e^(-x)*sin(x+pi) + e^(-x)*cos(x+pi)
= e^(-x)*(cos(x+pi)-sin(x+pi))

Skriv et svar til: Diff. af sammensat funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.