Matematik

Kantede paranteser ved monotoniforhold

30. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
Hej.
Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal sætte mine [kantede paranteser] i disse monotoniforhold.

Funktionen hedder:
f(x) = x^3-2,5x^2-2x+7
f'(x) = 3x^2-5x-2

Monotoniforhold:
f vokser i ]-uendelig;-0,33]
f aftager i [-0,33;2]
f vokser i [2;uendelig[

Er dette rigtigt? (På forhånd tak)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af mathon

Funktionen hedder:
f(x) = x^3-2,5x^2-2x+7
f'(x) = 3x^2-5x-2

Monotoniforhold:
f vokser i ]-uendelig;-1/3[
f aftager i ]-1/3;2[
f vokser i ]2;uendelig[

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ved angivelse af monotoniforhold skal intervallerne være lukkede i de x-værdier der er nulpunkter for f'(x) !!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af fixer (Slettet)

#2
Nej.

Hvis den betragtede funktion er _kontinuert_, er det tilstrækkeligt at påvise monotoniteten i _åbne_ delintervaller, idet kontinuiteten medfører monotonitet i delintervallerne, også når delepunkterne og definitionsintervallets endepunkter (hvis krævet) medregnes til delintervallerne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#3
Nej

Monotoniintervallerne angives som de maksimale intervaller hvor funktionen er hhv voksende og aftagende. Det er ikke meningen de skal angives som et minimum og man så selv skal udlede evt. implikationer om større intervaller. Kig i dine lærebøger.

Skriv et svar til: Kantede paranteser ved monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.