Kemi
oxidation af primær alkohol
03. april 2006 af
bunnikrattix (Slettet)
Vi gerne bede om hjælp til afstemning af følgende redox reaktion.
CH3CH2CH2OH+Cr2O7(2-)-->CH3CH2CHO+Cr(3+)
Har fået OT til følgende
CH3CH2CH2OH =I
Cr2O7(2-) =6
CH3CH2CHO= -I
Cr(3+)=3
Kan så ikke lige huske hvordan det er med aftemningen.
CH3CH2CH2OH+Cr2O7(2-)-->CH3CH2CHO+Cr(3+)
Har fået OT til følgende
CH3CH2CH2OH =I
Cr2O7(2-) =6
CH3CH2CHO= -I
Cr(3+)=3
Kan så ikke lige huske hvordan det er med aftemningen.
Svar #1
03. april 2006 af Einsteinium (Slettet)
CH3CH2CH2OH =I ville mene den har har -I
Cr2O7(2-) =6
CH3CH2CHO= -I og denne plus en
Cr(3+)=3
men jeg er ret træt så kan godt være jeg kegler.
Så skal du se, hvor meget det går om og ned for hvert atom. Her C og Cr. Så ser du hvordan ladningen er på begge sider, så tilføjer du nogle H'er eller OH- så det passer, og så skal du se om H og O passer.
Cr2O7(2-) =6
CH3CH2CHO= -I og denne plus en
Cr(3+)=3
men jeg er ret træt så kan godt være jeg kegler.
Så skal du se, hvor meget det går om og ned for hvert atom. Her C og Cr. Så ser du hvordan ladningen er på begge sider, så tilføjer du nogle H'er eller OH- så det passer, og så skal du se om H og O passer.
Svar #2
03. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Hvis jeg kun skal kigge på det der ændre sif så må det jo være
CH2OH, O har altid -2 og h+1.. Og der er vel 3 + og -2, det må give 1, ikk?
og lige sådan ved den anden.
eller har jeg misforstået.
CH2OH, O har altid -2 og h+1.. Og der er vel 3 + og -2, det må give 1, ikk?
og lige sådan ved den anden.
eller har jeg misforstået.
Svar #3
03. april 2006 af Einsteinium (Slettet)
ehm men man skal da ha det til at give nul.. ik? og derfor giver den minus en. hm jeg lavede en igår og har lavet en millird men nu kan jeg ik engang huske hvordan man gør. druk er FARLIGT! gør det aldrig!
Skriv et svar til: oxidation af primær alkohol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
