Kemi

Enhed..?!

04. april 2006 af AndersR (Slettet)
[A] = (0,15 * 50 min + 4,2)^-1

Hvilken enhed giver det?

Svar #1
04. april 2006 af AndersR (Slettet)

er enheden: min^-1..? men det er jo til en [A]

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

[A] har altid mol/liter som enhed, så der må være et eller andet du har glemt at skrive. Og hvad er det for et udtryk du har skrevet ??

Svar #3
04. april 2006 af AndersR (Slettet)

Vi har med en 2. ordens reaktion at gøre..
V = K * [A]^2
Hvilken enhed får K?

1/[A] som funktion af tid (min)

y = 0,15x + 4,2

Skal finde v(50 min):
[A] = (0,15 * 50 min +4,2)^-1

Svar #4
04. april 2006 af AndersR (Slettet)

k = hældningskoefficienten ved 2. ordens reaktioner.. hviken enhed har den..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ok det var lidt bedre.

v = d[A]/dt = k*[A]^2

Husk at hast.konstant er med lille k (ellers er det ligevægtskonstant når det er med stort K)


hastigheden v har enheden M/s (mol/L*s)

Derfor har konstanten k: 1/(M*s) som enhed

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Derfor har hastighedskonstanten for første og anden ordens reaktioner ikke samme enhed.

Svar #7
04. april 2006 af AndersR (Slettet)

Skal finde v(50 min):
[A] = (0,15 * 50 min + 4,2)^-1
[A] = hvilken enhed?

V(50 min) = k (1/(M*s)) * [A]^2(enhed?)
V(50 min) = M/s

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

se #2

Skriv et svar til: Enhed..?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.