Kemi

Find n

05. april 2006 af Græskar (Slettet)
Jeg har følgende informationer:

Masse: 5,00 g
Består af lige dele NaCl og AgCl.
Stofmængden skal bestemmes.


Hvordan?

Svar #1
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Jeg kan ikke dele massen med to og finde stofmængden derefter, vel?

Svar #2
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Er det overhovedet muligt at løse den?
Jeg hat talt med nogle fra klassen, og de kan heller ikke få den til at gå op. Mangler der ikke en oplysning?

Svar #3
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Jeg erklærer hermed opgaven for uløselig, BASTA!


Ynkeligt at bruge to timer på den samme opgave, uden at løse den.

Svar #4
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Det var dog godt nok anstrengende.

Jeg har lige talte med en klassekammerat, som har løst opgaven (og tilsyneladende ikke havde nogle problemer med den.)
Så det burde være muligt at løse den.


Her er molarmasserne for stofferne:
NaCl: 58,5 g/mol
AgCl: 143.3 g/mol

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

mit gæt:
5g/2 =2,5g
derfor kan n findes for hver stof:
n(NaCl)=2,5g/58,5g/mol

n(AgCl)=2,5g/143m3g/mol

Svar #6
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Ja, det passer jo ikke, eftersom der er lige meget AgCl og NaCl i blandingen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

#5
n(AgCl)=2,5g/143,3g/mol*

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

går ud fra at du taler masser når du siger lige meget, og ikke stofmængder...

Svar #9
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Det kan da ikke passe?
Stofmængderne for de to stoffer skal være ens, men det er de jo ikke, hvis jeg udregner det efter #5.

Svar #10
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Nej, det er stofmængde.

Ellers tror jeg godt, jeg ville kunne finde ud af den :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

du sagde ikke noget med er stofmængderne skulle være ens, men:
dermed må du sige:
n(NaCl)=x/58,5g/mol og
n(AgCl)=(5-x)/143,3g/mol og da stomængderne skal være lig hinanden må du altså sige:
x/58,5g/mol=(5-x)/143,3g/mol løs ligningen og du har fundet massen af AgCl

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april 2006 af frodo (Slettet)

såfremt der _er_ tale om stofmængder, fås:

n(AgCl)= n(NaCl)

n(AgCl)*M(AgCl)+n(NaCl)*M(NaCl)=5g

løs ligningssystemet

Svar #13
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Ok... men jeg kan godt nok ikke se logikken i det :)

Men hvor er det dejligt at have løst den endeligt!
Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. april 2006 af frodo (Slettet)

summen af masserne må nødvendigvis give 5g, så langt er du forhåbentlig med. Det er bare skrevet op på denne måde for at n skal indgå.

og du siger selv at stofmængderne er ens

Svar #15
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Jeg får ikke det samme resultat, hvis jeg gør det påde to forskellige måder.

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

#15 hold dig til frodos forklaring, da han har mere styr på disse ting end mig...:)

Svar #17
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Ved dnadans metode får jeg 0,010 mol, og ved frodos får jeg 0,024 mol (og den negative værdi, men det er vel lige meget)

Svar #18
05. april 2006 af Græskar (Slettet)

Okay.

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. april 2006 af IMB (Slettet)

Du kan også gøre sådan:

5g/(58,5 g/mol + 143.3 g/mol) = n

Brugbart svar (0)

Svar #20
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

#17 hmmm det skal dog siges at ved min metode fås også 0,024777mol så derved er begge metoder gyldige.
husk du finder massen af NaCl først, så skal du sige 5-m(NaCl) for at finde massen af AgCl

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.