Matematik
Differentier
12. april 2006 af
Pede-4k (Slettet)
Hey...
Nogle der kan hjælpe med hvordan denne funktion skal differentieres:
f(x)= ln(x^2+e) - 2
Giver det: e * 2x + e?
Nogle der kan hjælpe med hvordan denne funktion skal differentieres:
f(x)= ln(x^2+e) - 2
Giver det: e * 2x + e?
Svar #4
12. april 2006 af Deschain (Slettet)
Da det er en sammensat funktion har jeg ganget den indre funktion med den ydre.
Svar #7
12. april 2006 af Deschain (Slettet)
#4 Selvfølgelig differentieres funktionerne inden de ganges.
#6
Den indre funktion er x²+e og den ydre er ln(y), hvor y=x²+e
Altså ser beregningerne således ud:
f'(x)= 2x * 1/y = 2x * 1/(x²+e)
Normalt skriver jeg ikke det med y men det var sådan jeg lærte det til at starte med. Jeg ville bare skrive
f'(x)= 2x * 1/(x²+e) = 2x/(x²+e)
#6
Den indre funktion er x²+e og den ydre er ln(y), hvor y=x²+e
Altså ser beregningerne således ud:
f'(x)= 2x * 1/y = 2x * 1/(x²+e)
Normalt skriver jeg ikke det med y men det var sådan jeg lærte det til at starte med. Jeg ville bare skrive
f'(x)= 2x * 1/(x²+e) = 2x/(x²+e)
Skriv et svar til: Differentier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
