Matematik

Meget hurtigt og lidt dumt spørgsmål

22. april 2006 af Helena87 (Slettet)
Hej..
Jeg sidder her og skriver rapport og er stødt på et lille problem..

Hvis noget i teorien skulle være blevet 0 men i stedet er blevet 0,24, hvor stor er afvigelsen så?
2,4%, 24% eller er jeg helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

0,24 = 24% men dette er ikke afvigelsen! Det er jo kun den værdi dine tal afviger fra det forventede.

Hvis jeg havde forventet en værdi på 10 og fik en værdi på 14, vil min afvigelse ikke være 400%!

Afvigelsen er: (forventet værdi+observeret værdi)/observeret værdi

dvs i dit tilfælde er den 100%

Svar #2
22. april 2006 af Helena87 (Slettet)

0 er ikke det jeg forventede, men det teorien siger at den skal være.. Afviger den så ikke 24%

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

Sjovt tilfælde.

Den er ihvertfald ikke 24 %.
Er enig med nummer 1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

#2

Lad os bruge den formel Dr. MolBio skrev op:

Afvigelsen er: (forventet værdi+observeret værdi)/observeret værdi
<=> 0 + 0,24/0,24 = 1 = 100 %

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke beregne afvigelsen fra 0 i procent.


#1 Hvad ville afvigelsen være i procent, hvis resultatet var det dobbelte af 0,24?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

5#
Jeg tillader mig at svare: 100 %.

Svar #7
22. april 2006 af Helena87 (Slettet)

Okay.. Tak for hjælpen allesammen.. :) Tror bare jeg undlader at skrive afvigelse på.. 100 % ser ikke så pænt ud ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

7 # Så får du fejl.

Svar #9
22. april 2006 af Helena87 (Slettet)

Nej nej, det er ikke noget vi skal lave.. Bare lidt ekstra jeg ville gøre..

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2006 af olgaven (Slettet)

#7
Hvad hvis hun havde fundet frem til 0,005 (eller bare alle andre tal end 0) mener du så at afvigelsen bare er 100% lige meget hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

10 #
Ja, 100 %.

Det kan du da også regne ud?
Hvis du bruger ligningen, ender du jo bare med at dividere med det samme tal, som jo altid vil give 1 v 100 %.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

9 #
Okay, lidt stræber? :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2006 af Peden (Slettet)

#12:
Du får det til at lyde som et skældsord

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

12#
Jeg stræber selv til tider.

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. april 2006 af Peden (Slettet)

Min pointe er, at det bør man altid gøre.

Skriv et svar til: Meget hurtigt og lidt dumt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.