Matematik

3 gradspolynomium

23. april 2006 af SteffE (Slettet)
Hey..
Går i 1.g og har brug for at løse denne 3 gradspolynomie:
x^3-0,5x^2-6x+4=0

Hvordan gør jeg det uden brug af solve på lommeregneren..?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Kommer an på hvad I har lært om....

Der er noget der kaldes P/Q-metoden. Men er du sikker på I selv skal beregne nulpkt. og at du har skrevet opg. helt rigtigt ned?

Svar #2
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Der står:
Betragt funktionen:
f(x)= x^3-0,5x^2-6x+4=0 x inderholdt i [-3,3]
Tegn grafen
Beregn funktionens nulpunkter med 2 dec.
Beregn funktionens ekstremumsværdier.
Find værdimængden.


Svar #3
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Nogen der kan forklare det? Og evt. hvad P/Q metoden er?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jeg synes bare at de tlyder mærkeligt, at du, i 1.g, skal BEREGNE løsninger for en generel 3.gr. ligning uden at have hørt/lært om metoder til det. Har du prøvet at dividere 2 polynomier med hinanden, f.eks. i forbindelse med 3.gr. ligninger?

Svar #5
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Hmm har kun gjort det ved linære funktioner..

Svar #6
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Men er der ikke en forholdsvis nem metode til det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

har du lært at differentiere, altså at beregne f'(x)?

Svar #8
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Trække fra hinanden?

Hvis det er differensialregning har vi kun lige snuset til det

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Hvor står der i opgaven, at du ikke må bruge lommeregnerens solve-funktion?

Svar #10
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Gør der ikke, men "beregne"?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2006 af Niels007 (Slettet)

Hvis ud har lært at løse differentialligninger kan du mærke den.

f'(x) = 3x^2-x-6

Nu løser du bare 2. gradsligningen 3x^2-x-6 = 0.

Lad være med at bruge denne metode hvis du ikke har lært at differentiere.

Svar #12
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Det har vi ikke lært såe..

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jeg kan ikke tro I har lært at løse differentialligninger som sådan, men hvis I lige er startet på emnet polynomier og I ikke rigtig har lært at beregne f'(x) til at finde største-og mindsteværdier så kan det IKKE være meningen at I skal beregne svarene på spørgsmålene. Så MÅ det være et spm. om at bruge f.eks. solve og andet til at finde ekstrema med osv. Men man får nok ikke sådan en opg. uden at have lavet noget tilsvarende på klassen, i hvert fald ikke med beregning af nulpunkter og beregning af ekstrema. Kig lige i dine notater og hvis der ikke er noget og hvis I næsten lige er startet på emnet så er det meningen I skal bruge jerej elektroniske jælpemidler til opgaven...

Svar #14
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Hmm.. Det er bare alt for nemt med lommeregneren.. Vi har arbejde en del med polynomier, kan løse x^4 og x^2.. Men kan godt se at vi nok skulle løse det på lommeregneren.. Men vill gerne kunne uden også..Lærer ikke noget ved at bruge den..

Svar #15
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Her er den anden opgave i den:
Se på funktionen g(x) = x^3-0,5x^2-6x+a xindeholdt i [-3,3]
For hvilke værdier af har funktionen g netop to nulpunkter?
Angiv funktionens monotoniforhold.

Det kan ikke passe man skal gætte vel?

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. april 2006 af Mester_Bean (Slettet)

#nej... men at du måske skal tegne den på din graflommeregner og derfra aflæse !

Svar #17
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

#16 har jeg også tænkt mig at gøre..
men hvad siger du til #15.? hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. april 2006 af Mester_Bean (Slettet)

mener du #2 ?
Prøv at tegne grafen. Lommeregneren har en funktion der hedder zero - den bruger du til at finde nul punkterne
Ligeledes har den funktionerne min og max, som du kan bruge, til beregning af ekstremaerne.
Til sidst kan du aflæse værdimængden

Svar #19
23. april 2006 af SteffE (Slettet)

Ja, men denne opgave skal jeg beregne a..
Se på funktionen g(x) = x^3-0,5x^2-6x+a xindeholdt i [-3,3]
For hvilke værdier af har funktionen g netop to nulpunkter?
Angiv funktionens monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

det er da ikke muligt at angive monotoniforhold hvis i ikke har lært at differentiere endnu

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.