Matematik

Eksponentielle udviklinger!

27. april 2006 af michael_gade88 (Slettet)
Funktionerne f og g er eksponentielle udviklinger. Grafen for f går gennem punkterne (-3, 2) og (10, 8), og grafen for g går gennem (-1, 12) og (8, 2). Angiv regneforskrifter for f og g.
BEREGN koordinaterne til grafernes skæringspunkt med 3 decimaler.

Er der nogen der har lyst til at hjælpe med det? Det er især det med skæringspunktet, jeg er i tvivl om. På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2006 af Hansen_83 (Slettet)

Jeg vil foreslå at du finder forskriften for f og g, ved at bruge formlen for expotentiel udvikling (y=a*e^x+b). Hvis jeg ikke husker helt forkert. Indsæt de to punkter du kender for hver ligning f og g. Og løs de to anden orden's systemer. Når dette er gjort, sætter du de to ligninger f og g lig hinanden. Og dermed finder du skæringspunktet.

Svar #2
27. april 2006 af michael_gade88 (Slettet)

Formlen for eksponentiel udvikling - er det ikke: y=b * a^x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Regneforskriften for en eksp. udvikling er : f(x) = b*a^x
Bestem a ud fra reglen : a= (y2/y1)^(1/(x2-x1) eller den (x2-x1)-te rod af y2/y1 hvor (x1,y1) og (x2,y2) er punkter den eksp. udvikl. går igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Regneforskriften for en eksp. udvikling er : f(x) = b*a^x
Bestem a ud fra reglen : a= (y2/y1)^(1/(x2-x1) eller den (x2-x1)-te rod af y2/y1 hvor (x1,y1) og (x2,y2) er punkter den eksp. udvikl. går igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ups..beklager dobbeltindlægget...

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2006 af Hansen_83 (Slettet)

Jep, det er korrekt - SattaMassaGanna
har ret i det med forskriften.

Svar #7
27. april 2006 af michael_gade88 (Slettet)

Jeg har beregnet forskrifter - men hvordan er det lige at man stiller to eksponentielle funktioner op overfor hinanden? Er det ikke lige én der kan forklare det?

Skriv et svar til: Eksponentielle udviklinger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.