Kemi
HCl's pH ved fortyndning...
27. april 2006 af
Isaksen (Slettet)
Jeg har en lille opgave jeg har lidt svært ved at løse:
Hvorledes ændres en 0,1M HCl's pH ved 9 gange fortyndning ?...
Og kan den regnes ud ?
På forhånd tak.
Hvorledes ændres en 0,1M HCl's pH ved 9 gange fortyndning ?...
Og kan den regnes ud ?
På forhånd tak.
Svar #1
28. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Du er nødt til at se på vands egen autoprotolyse. For ved denne store fortynding f.eks. 10^-9M saltsyre, der vil mange gå i fælden og sige at pH = 9
Så mere du fortynder saltsyren desto tættere på pH = 7 nærmer du dig.
Tjek dette link som viser dig hvordan man regner pH ved stor fortyndinger af stærke syrer.
http://www.wellesley.edu/Chemistry/chem120/diluteacids.html
Så mere du fortynder saltsyren desto tættere på pH = 7 nærmer du dig.
Tjek dette link som viser dig hvordan man regner pH ved stor fortyndinger af stærke syrer.
http://www.wellesley.edu/Chemistry/chem120/diluteacids.html
Skriv et svar til: HCl's pH ved fortyndning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
