Matematik

HURTIGT

27. april 2006 af kaki (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet har en kugle radius 5 og centrum i C(2 , 3 , 0).
Gør rede for, at punktet P(2 , 6 , 4) ligger på kuglen.

hvilken formel skal man bruge ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2006 af ibibib (Slettet)

Beregn afstanden mellem de C og P.

Formlen vil ligne
|CP| = sqrt((x2-x1)²+(y2-y1)²)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2006 af Raphson (Slettet)

ellers har du kuglens ligning, og indsæt punktet P i denne og vis, at du vil få 25

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

Nemt
Kuglens ligning:
(x-2)^2+(y-3)^2+(z-0)^2=25

P(2,6,4) =>
(2-2)^2+(6-3)^2+(4-0)^2=25

- Derfor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal ikke spørge hvilken formel du skal bruge. Du skal derimod bruge din sunde fornuft, og spørge dig selv hvad der skal gælde for et punkt på kuglefladen.

Skriv et svar til: HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.