Matematik

xy plan

30. april 2006 af mettma (Slettet)
Jeg har problemer med denne opgave:

givet:
A(0,0,3.6)
B(-3.2,6.4,10.8)
C(0,12.8,3.6)

1) Beregn en parameterfremstilling for linjen l der indeholder punkterne B og C:

mit svar:
l: x = -3.2 + t(3.2)
y = 6.4 + t(6.4)
z = 10.8 + t(-7.2)

2) Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og xy-planen.

er ikke sikker på hvad jeg her skal gøre. hvad er xy-planen (i tal)?

håber nogen kan hjælpe. mettma

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af toohey (Slettet)

hejsa!

xy-planen er der hvor z=0, x og y kan være hvad som helst.

så du skal altså bare finde det t, hvor 10.8 + t(-7.2) = 0

:-)

Svar #2
30. april 2006 af mettma (Slettet)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af toohey (Slettet)

så lidt da! :)

Svar #4
30. april 2006 af mettma (Slettet)

jeg gør således:

sætter z=0: 10.8-7.2t=0 <=> t =1.5

indsætter nu t i parameterframstillingen:
x= -3.2+1.5*(3.2) = 1.6
y= 6.4+1.5*(6.4) = 16
Z= 10.8+1.5*(-7.2) = 0

Dvs skæringspunktet ml l og xy-planen = (1.6,16)

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af toohey (Slettet)

jeps, det ser rigtigt ud! :-)

Svar #6
30. april 2006 af mettma (Slettet)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af toohey (Slettet)

igen så lidt! hehe

Svar #8
30. april 2006 af mettma (Slettet)

lige et til spørgsmål:

skal beregne en ligning for planen alfa, der indeholder pkterne A, B og C.
har lavet en parameterfremstilling for alfa:

x = 0-3.2s+0t
y = 12.8+6.4s+12.8t
z = 3.6+7.2s+0t

Her kan jeg ikke komme videre for jeg er i tvivl om hvorledes man eliminerer t eller s!

på forhånd tak for hjælpen. mettma

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2006 af toohey (Slettet)

Sådan som du har skrevet det, skal du bruge tre vektorer til at beskrive en plan i R^3 - dette kan sagtens være nødvendigt, så jeg tror ikke du behøver at forsøge på at eleminere en af parametrene!

Umiddelbart tror jeg at den løsning du har skrevet er den du skal aflevere... Det er dog "pænest" hvis du skriver det på vektorform:
[x,y,z] = [0,12.8,3.6] + s[-3.2,6.4,7.2] + t[0,12.8,0]

Svar #10
30. april 2006 af mettma (Slettet)

ok tak igen igen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2006 af toohey (Slettet)

så lidt :-D

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. april 2006 af allan_sim

#9
Det er ikke en ligning, men en parameterfremstilling.

#8.
Find normalvektoren for planen ved at benytte krydsproduktet af to retningsvektorer. Indsæt herefter normalvektor og et af punkterne i planens ligning og reducér.

Svar #13
30. april 2006 af mettma (Slettet)

tak

Skriv et svar til: xy plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.