Matematik

Integration

30. april 2006 af MissyE (Slettet)
Hej..

Har lidt problemer med følgende opgave:

vis at

int in(x)*x dx =2,10

hvor grænserne er
a=1
b= e

er det ikke korrekt at stamfunktionen er

1/2x^2*in(x)-1/4x^2

Får ikke det korrekte resultat, håber der er nogen der kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er in(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af uksomi (Slettet)

1/x

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Øhhh ... ja så fatter jeg i hvert fald intet, for så er

S[in(x)*x]dx
= S[1/x*x]dx
= S[1]dx
= x + k

og indsætter man da grænser, fås

e - 1 != 2,10

Svar #4
30. april 2006 af MissyE (Slettet)

Tak tak, men forstår ikke hel hvordan du får

e-1 til 2,10??

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af toohey (Slettet)

hehe der står også != hvilket normalt er computerkode for "ikke lig med"...

Svar #6
30. april 2006 af MissyE (Slettet)

ahh:)

in(x)= log(x)...

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

#6
sikker på det ikke er ln?

Svar #8
30. april 2006 af MissyE (Slettet)

Jo, det er ln(x)..

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2006 af Draagslag (Slettet)

#0

Der integreret rigtigt, og jeg får det bestemte integrale til 2,097 hvilket stemmer fint overens, med du skal vise.

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.