Fysik
massen af Kr-85
01. maj 2006 af
mariepe (Slettet)
Jeg har fået at vide, at jeg skal bestemme massen af Kr-85 i en radioaktiv kilde.
Et Kr-85 atom vejer 84,9 u.
Halveringstiden er 10,7 år.
Aktiviteten er 1,85*10^10 Bq.
Henfaldskonstanten er 2,0*10^-9 s^-1.
Hvordan gør jeg det? Jeg er virkelig på bar bund. Hvis jeg nu vidste hvor mange atomer der var, kunne jeg vel gange med 84,9 u. Og skal det angives i u eller g?
Et Kr-85 atom vejer 84,9 u.
Halveringstiden er 10,7 år.
Aktiviteten er 1,85*10^10 Bq.
Henfaldskonstanten er 2,0*10^-9 s^-1.
Hvordan gør jeg det? Jeg er virkelig på bar bund. Hvis jeg nu vidste hvor mange atomer der var, kunne jeg vel gange med 84,9 u. Og skal det angives i u eller g?
Svar #1
01. maj 2006 af dnadan (Slettet)
brug formlen:
A=k*N
A=aktivitet
k=henfaldskonstanten
N=antal kerner
A=k*N
A=aktivitet
k=henfaldskonstanten
N=antal kerner
Skriv et svar til: massen af Kr-85
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
