Kemi
Elektronegative grupper
01. maj 2006 af
Jenn (Slettet)
Hvad er elektronegative gruppers indvirkning på syrestyrken?
- Jennifer
p.s Nogen der ved om man kalder et naturligt stof som er fremstillet i laboratoriet for syntetisk eller bare alm navn? Hvornår er noget syntetisk?
- Jennifer
p.s Nogen der ved om man kalder et naturligt stof som er fremstillet i laboratoriet for syntetisk eller bare alm navn? Hvornår er noget syntetisk?
Svar #1
02. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Elektronnegative grupper på i en syre, øger syrestyrken.
F.eks. eddikesyre CH3COOH, pKs = 4,75
Chloreddikesyre Cl-CH2COOH, pKs = 2,86
Dichloreddikesyre Cl2CHCOOH,pKs = 1,29
Trichloreddikesyre CCl3COOH, pKs = 0,65
Var det fluor istedet var effekten endnu større.
Et stof som findes i naturen og som fremstilles syntetisk i laboratoriet er et og samme stof. At det er syntetisk gør det ikke mindre ægte. Det er en røvirriterende tendens der er i medierne at syntetisk er skadeligt, mens naturligt er sundt. Selvom det er det samme molekyle som f.eks. et farvestof, aminosyre, vitamin etc.
Syntetisk er det når det fremstilles ved kemisk syntese. F.eks. salicylsyre (som bruges til fremstilling af aspirin/aectylsalicylsyre) fremstilles udelukkende ved kemisk syntese udfra phenol.
Havde man istedet ekstraheret salicylsyren fra pilebark træet eller andre træer hvor det også findes i, ja så er det naturligt. Men hvis det naturlige salicylsyre så omdannes til acetylsalicylsyre, så er aspirinen udelukkende syntetisk selvom et af udgangsstofferne var naturlige. Kan du se pointen ?
F.eks. eddikesyre CH3COOH, pKs = 4,75
Chloreddikesyre Cl-CH2COOH, pKs = 2,86
Dichloreddikesyre Cl2CHCOOH,pKs = 1,29
Trichloreddikesyre CCl3COOH, pKs = 0,65
Var det fluor istedet var effekten endnu større.
Et stof som findes i naturen og som fremstilles syntetisk i laboratoriet er et og samme stof. At det er syntetisk gør det ikke mindre ægte. Det er en røvirriterende tendens der er i medierne at syntetisk er skadeligt, mens naturligt er sundt. Selvom det er det samme molekyle som f.eks. et farvestof, aminosyre, vitamin etc.
Syntetisk er det når det fremstilles ved kemisk syntese. F.eks. salicylsyre (som bruges til fremstilling af aspirin/aectylsalicylsyre) fremstilles udelukkende ved kemisk syntese udfra phenol.
Havde man istedet ekstraheret salicylsyren fra pilebark træet eller andre træer hvor det også findes i, ja så er det naturligt. Men hvis det naturlige salicylsyre så omdannes til acetylsalicylsyre, så er aspirinen udelukkende syntetisk selvom et af udgangsstofferne var naturlige. Kan du se pointen ?
Svar #2
04. maj 2006 af Jenn (Slettet)
Hvad er forklaringen på at meget elektronegative grupper øger syrestyrken?
Skriv et svar til: Elektronegative grupper
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
