Matematik

Mini spørgsmål!

02. maj 2006 af Hilano (Slettet)
Et hurtigt spørgsmål


Når forholdet mellem to ting skal være mindst muligt, hvordan regner man så det ud?

Her er det forholdet mellem runfang og højde. Rumfanget et det samme de to steder, men skal så finde ud af om forholdet mellem dem bliver mindst ved det største eller det mindste h?

Umiddelbart ville jeg sige at forholdet blev mindst, ved det mindste h?

Svar #1
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Eller nej?

Er det omvendt?

Kan man finde ud af det ved at dividere rumfanget med henholdsvis det største og det mindste h?

Og så er det den hvor tallet bliver mindst?


HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Det er en smule uklart, hvad du skal, og hvad du allerede har gjort, men som jeg læser dit indlæg skal v(h)/h være mindst muligt, så jeg regner med, at du har minimeret denne funktion f.eks. ved at differentiere og sætte differentialkvotienten lig nul osv.

Du får herved en eller flere værdier af h. Du skal find ud af hvilken af disse, der giver den mindste værdi af V(h)/h. Dette kan f.eks. gøres ved at indsætte og beregne V(h)/h og sammenligne resultaterne.

Jeg håber, dette bringer dig videre.

Svar #3
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Jeg har fundet V ved højden h = 22,5 m

Nu skulle jeg så se om det bedre kunne betale sig at h = 22,85 m

Og forholdet mellem V og h skal være mindst muligt.


Er det så V/h og så det mindste resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Er det ikke forholdet, der skal være mindst mulig? Er det V(h)/h, du har differentieret eller evt. indtegnet på grafregneren?

Svar #5
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Jo, det er forholdet mellem rumfanget og højden der skal være mindst muligt.

Nej, jeg har en funktion der hedder overfladen/rumfanget udtrykt ved h.

Men lige det betyder jo ikke noget for forholdet mellem V og h

Har fundet V = 11928,23 m^3

Og skal nu se om forholdet er mindst mellem den og 22,5 eller 22,85

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Jeg er stadig ikke sikker på, hvad du har gjort. Det er V(h)/h, du skal have til at være mindst mulig. Denne funktion har ikke nødvendigvis minimum samme sted som V(h).

Hvad mener du iøvrigt med "overfladen/rumfanget"?

Svar #7
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Det er blevet meget forvirrende det her...

Forholdet mellem overfladen og rumfanget skal være mindst muligt

(kom til at skrive højden før :/ ups)

aha... tror jeg ved det nu, havde lige forvirret mig selv mht højden i stedet for overfladen!


hehe

Eller tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Ok - selv tak.

Svar #9
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Har fundet ud af hvad jeg spurgte/ville spørge om før!

Det er det med at finde forholdet mellem to ting.

I dette tilfælde skal jeg finde det mellem rumfanget af en terning og dens overflade. Jeg skal sammen ligne dette forhold til et kugle med samme rumfang men en anden overflade.


Kan man finde forholdet ved at dividere rumfang med overflade?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Forholdet mellem to tal f.eks. a og b betyder pr. definition det tal, man får ved at dividere de to tal med hinanden. Dvs. forholdet mellem a og b er a/b.

Svar #11
02. maj 2006 af Hilano (Slettet)

tak - det var lige det :)

Skriv et svar til: Mini spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.