Fysik

massen af jordens atmosfære

10. maj 2006 af rastha (Slettet)
Opgave: vurder massen af jordens atmosfære, når jorden antages at være en kugle med radius 6371 km.

Er der nogen der kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge?

Svar #1
10. maj 2006 af rastha (Slettet)

det ville være super hvis én ville svare

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2006 af QaZZaQ

det er ikke umiddelbart muligt at svare på dit spørgsmål. Der må være nogle informationer som du holder skjult for os.
F.eks. hvor tyk er atmosfæren, hvad er dens densitet?

Svar #3
10. maj 2006 af rastha (Slettet)

jeg har faktisk ikke fået andet at vide..

en ting er at: massen af den atmosfæriske luft er 223*10^3 g.

skal man bruge det til at regne videre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af QaZZaQ

hmm....ok
trykket ved jordens overflade er 1 atm.
Dette svarer nogenlunde til det tryk en vandsøjle på 10m ville levere. Så vi forestiller os at jorden er dækket af et 10m højt/dybt lag vand. Massen af dette vand må svare til massen af atmosfæren.
Jordens overfladeareal er givet ved O=4*pi*r^2 (r er ca. 6400km)
Dette ganges herefter med 10 for at finde rumfanget af vandet.
V=4*pi*r^2*10=5.1*10^15m^3=5.1*10^18 Liter=5.1*10^18kg
Som altså må være massen af jordens atmosfære.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

Nu skal du jo lige have med hvor høj atmosfæren er. Jordens atmosfære er jo ikke kun lige ved overfladen.

Det er et meget underligt spørgsmål at få i første omgang.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2006 af QaZZaQ

Jeg har også kigget lidt rundt på nettet og fundet en lidt anden fremgangsmåde som du måske kunne have interesse i lige at betragte:
http://www.theweatherprediction.com/habyhints2/487/
Yderligere kan du på følgende side læse lidt mere om jordens atmosfære (hvis det interesserer) plus at de opgiver en værdi for massen.
Sjovt nok 5.1*10^18kg

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2006 af QaZZaQ

#5
Det kan nu godt lade sig gøre idet du jo kender trykket ved jordens overflade, ca. Og så er det jo for og så vidt ligegyldigt hvor høj den er

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

#7
Ahh ja... naturligvis... jeg fik vidst ikke lige læst (og tænkt) ordentlig igennem. Det tryk som atmosfæren "udfører" må naturligvis være det samme som vægten.
Beklager mit lille "fejlspring" :-)

Skriv et svar til: massen af jordens atmosfære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.