Kemi

Analyse af et organisk stof

15. maj 2006 af Kemi :-S (Slettet)
Hej
Opgaven er sæt 7.1 i den røde kemibog, hvis det siger nogen noget :-)

Jeg har udregnet:
n(C)=0,0417mol
n(H)=0,0556mol
n(O)=0,0277mol

Den empiriske formel må da være C3H4O2, ikk?

Jeg skal nu udregne stoffets molarmasse.
Jeg ved at 0,128 g af stoffet opløst i 50 ml vand, og det tireres med 0,1014 M NaOH. Der blev brugt 17,5 mL for at nå ækvivalenspunktet.
stoffet affarver bromvand, og har et kogepunkt på 139-142 grader.

Jeg har prøvet at udregne stofmængden af den brugte mændge NaOH, og derefter udregne molarmassen af mit stof, men kan ikke få det til at passe.
Er det nogen som kan hjælpe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af frodo (Slettet)

alle oplysninger stemmer godt overens. Når du har molarmassen, som du kan beregne ud fra titreringen, kender du molekylformlen, og oplysningen om bromvand gør dig i stand til at sætte brikkerne sammen.

Svar #2
15. maj 2006 af Kemi :-S (Slettet)

Okay, så må molekyleformlen være C3H4O2.
At det affarver bromvand fortæller jo at der er en dobbeltbinding. Men der kan jo stadig være mange strukturformler?
Hvad siger kogepunktet og at det stinker om stoffet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2006 af frodo (Slettet)

der er kun EN mulighed, når du samtidig tænker på, at det er surt (Det kan titreres med NaOH)

Svar #4
15. maj 2006 af Kemi :-S (Slettet)

Det må jo så være propensyre, selvom jeg ikke kan agumentere så meget for hvorfor det må være det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af frodo (Slettet)

hvad skulle det ellers være?

Skriv et svar til: Analyse af et organisk stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.