Matematik

uden hjælpemidler

18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af at gøre rede for at f(x)=ln(4x)-ln(kvadratrodx)også kan skrives på følgende form f(x)=a*ln(x)+b desuden skal konstanterne a og b angives.
Nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Kraken (Slettet)

ln(4x)-ln(sqrt(x))=ln(4x)-ln(x^(1/2))

=ln4 + lnx - ½lnx=ln4 + lnx(1-½)=½lnx+ln4

Hvor a=½ og b=ln4

Det handler blot om at omskrive ved hjælp af logaritmeregnereglerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af jgthb (Slettet)

ln(4x)-ln(x^0,5)=
ln(4x/(x^0,5))=
ln(4x^0,5)=
ln(16x)^0,5=
0,5ln(16x)=
0,5lnx+ln16

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af jgthb (Slettet)

ja selvfølgelig. sidste del skulle naturligvis være:

0,5lnx+0,5ln16=
0,5lnx+ln4

Svar #4
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

hvordan kommer lnx(1-0,5) frem??

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af ria (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan man kan komme fra LN(x^½) til LNx-½LNx

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2006 af ria (Slettet)

eller det kommer vel fra den første del.. LN(4x)??

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2006 af jgthb (Slettet)

#4
ln4 + 1*lnx - ½lnx= ln4 + (1-0,5)lnx. hjalp det?

#ja, x kommer derfra

Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.