Matematik

Matematik

11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej

Er der en der har matematik opgavebogen (Eksamensopgaver i matematik) ved hånden, og som kan hjælpe mig med opgave 3.043.

På forhånd mange tak:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2004 af Jules (Slettet)

Cirklens ligning kan findes vha. (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 idet (a,b) er centrumkoordinaterne og (x,y) er punktet A. Se desuden Mat1 for beregning af koordinatsættet til skæringerne....

Svar #2
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ellers tak, men jeg snakker om mat. på det 1-årigt forløb til A-niveau.

Det handler overhoved ikke om cirklens ligning osv.

Svar #3
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ikke en der kan hjælpe mig??
Som har bogen!

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2004 af erdos (Slettet)

Skriv dog opgaven op og kom med et FORSLAG!

Svar #5
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Der er en graf til opgaven, så det er altså svært!

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. januar 2004 af erdos (Slettet)

Man kan godt løse en opgave uden grafen, hvis du beskriver den og ikke er særdeles uintelligent... Det har jeg da set gjort før.... Gør dog et forsøg, hvis du skal have hjælp. Det er sgu ikke mig, der er på skideren!!!

Svar #7
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ikke en der har den bog, og som gider at hjælpe mig eller hva'??!

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2004 af starF (Slettet)

#7 hvad skole går du på?
Tror du ikke det klogest, hvis du skriver opgaven op? Det er jo de færreste der vælger mat som 1årig.

Svar #9
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Hvorfor spørger du om hvilke skole jeg går på? Jeg vil helst være anonym, når jeg nu får hjælp:-) desværre sådan har folk det nu engang imellem.

Formen af en skål fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen

f(x)=x^(0,2), x tilhører det lukket interval fra 0 til h, som er højden.

Rumfangsberegningerne i denne opgave skal foretages ved hjælp af stamfunktioner.

Beregn skålens rumfang, når håjden h er lig med 1.

Beregn h, så skålens rumfang bliver 4.

Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen

g(x)=x^(0,2)+a, x tilhører det lukket interval fra 0 til 1, hvor a er et pos. tal.

Beregn a, så denne skåls rumfang bliver 4.

Svar #10
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg håber du kan vil hjælpe mig:-)

Brugbart svar (1)

Svar #11
12. januar 2004 af starF (Slettet)

okie! det kan jo være du er en jeg kender, men ok. For at generalisere situation så er rumfanget af omdrejninslegemet givet ved:

V(h)=pi*integral(f(x)^2) ; hvor h=x

Er det nok hjælp?

Brugbart svar (1)

Svar #12
12. januar 2004 af starF (Slettet)

Som du kan se skal du hen og integrere, og når det gjort, skulle det ikke være så svært med at løse de næste opgaver.

Svar #13
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Må JEG vide hvem du er?

Svar #14
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ok, jeg prøver:-)

Brugbart svar (1)

Svar #15
12. januar 2004 af starF (Slettet)

#13 Det er underordnet. ;)

Svar #16
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ok, jeg har prøvet, jeg får det til følgende:

V=Pi*integral fra 0 til 1 af f(x)^2 dx<=>

V=Pi*integral fra 0 til 1 af x^(0,4)<=>
V=Pi parentes (1/1,4)*x^(1,4) fra 0 til 1.

Jeg får det til sidst til 2,24..

Hvordan skal jeg beregne h?!
og den sidste spørgsmål den kan jeg hellere ikke finde ud af!

Så jeg har brug for mere hjælp:)

Svar #17
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Det er en opgave jeg ska' afleverer i morgen, så jeg vil have hurtig hjælp:-)

Brugbart svar (1)

Svar #18
12. januar 2004 af starF (Slettet)

nu er doven til at tjekke dine resultater efter, men hvad var det lige du manglede at regne?

Svar #19
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

De to sidste.

Brugbart svar (1)

Svar #20
12. januar 2004 af starF (Slettet)

Beregn h, så skålens rumfang bliver 4.

du sætter V(h)=4 og løser den mht. h.

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.