Matematik

Hurtigt

22. maj 2006 af Lisa02 (Slettet)
Jeg har burg for et meget hurtigt svar.
Hvad mener man med denne opgave:

1) Hvor mange forskeliige tal kan du få som rest når du deler med 5?
Skriv delestykker der viser det.

Altså man skal divider med alt under 5, eller hvad? :s

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2006 af ibibib (Slettet)

17/5 = 3 rest 2

21/5 = 4 rest 1

Du kan få 0, 1, 2, 3 og 4 om rest.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvis der i denne sammenhæng menes hele tal, kan man få:

1,2,3,4,6,7,8,9

Hvis resten er 0 er der jo ingen rest, og resten 5 kan narurligvis ikke fås.

//Sentinox


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Ja min fejl...

Svar #4
22. maj 2006 af Lisa02 (Slettet)

Hm.. men jeg forstår ikke hvordan du siger 17/5 = 3 rest 2 ?
17/5 = 3,4
Så hvorfor skriver du 3 REST 2 ?

Svar #5
22. maj 2006 af Lisa02 (Slettet)

Er det fordi, 5 går op i 17, 3 gange, og + 2 ?
= 17

Svar #6
22. maj 2006 af Lisa02 (Slettet)

nåårh nu forstår jeg, tak.
Men er det lige meget hvilket tal, jeg sætter ind i stedet for 17?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Du kan vel ikke så godt få resterne 0, 5, 6, 7, 8, 9.
Det korrekte svar må være, at man kan få resterne 1, 2, 3 og 4.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Øh ja! Altså du skal dividerer 5 op i forskellige tal og se hvad du får som rest ex: 6/5= 1 og 1 til rest, 7/5=1 og 2 til rest, 8/5=1 og 3 til rest 9/5=1 og 4 til rest og så findes der vel egentligt ikke flere :-)

Svar #9
22. maj 2006 af Lisa02 (Slettet)

tak :-)

Skriv et svar til: Hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.