Matematik

kapital

31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)
Hvor stor har kapitalen været, når den på et år til 3% har givet renten:

150 kr. Hvordan regner man lige let det ud

kan det passe det er 150*1,03^1 = 154,5kr??

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

3% er 150kr.
1% er 50kr.
100% er 5000kr.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Nej, du skal løse:

0.03*x=150 med hensyn til x.

Med ord:

renten gange indestående lig rente.

//Sentinox

Svar #3
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok men kapitalen giver også 154,5 jo. Altså 4,5 kr

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtigt, har du fået 150kr på et år i renter.
Derfor må Kn=x+150
Dermed opstilles denne ligning ud fra:
Kn=k*(1+r)^n =>
x+150=x+1,02 <=>
x=7500


Svar #5
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm så kapitalen har altså været 7500.. kan du ikke lige vise hvordan på en lidt mere simpel måde. Forstår ikke ligningssproget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#4 rettelse
Kn=k*(1+r)^n =>
x+150=x*1,02 <=>
x=7500

Svar #7
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

men nej det kan ike være så højt. Hvis renten kun er 3% i 1 år.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Der er ikk ret mange måde at vise dette på... det er bare at regne sig frem til det..:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis det er 150kr man får i rente er det nu rigtigt nok...men er det nu også sådan at opgaven skal forstås?

Svar #10
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

det kan ikke være 7500 kr. det kan ikke lade sig gøre.

Svar #11
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hvad er rigtigt nok?

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#6
Skal der ikke stå 1,03 i stedet for 1,02 idet renten jo er 3%? Så passer det også med, at det giver 5000 som i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmmn hov renten er jo ikk 2% men 3%
Dermed bliver regnestykket:

Kn=k*(1+r)^n =>
x+150=x*1,03 <=>
x=5000

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#12 opdagede det først nu...:) men jo det skal selvfølgelig være 1,03

Svar #15
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

men 150*1,03 giver jo 154,5? hvad ganger du ellers med der

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

det har ikk rigtig noget med sagen at gøre..Såfremt jeg har forstået opgaven rigtigt...

Svar #17
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ja.. det har du.. men hvordan får du det til at give 5000? altså du må gøre andet end bare at sige 1,03 * 150

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Hvor i opgaven gør jeg det?
Denne ligning opstilles og løses:
x+150=x*1,03

Svar #19
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok og hvordan løser du den, så den giver 5000.. for jeg kan se i facitlisten at 5000 er rigtigt.

skriv det med alle tal.

Brugbart svar (0)

Svar #20
31. maj 2006 af Deschain (Slettet)

x+150=1,03x <=>
150=0,03x <=>
150/0,03=x <=>
5000=x

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.