Matematik
opgave
01. juni 2006 af
parisa (Slettet)
Hej.. denne opgave står i min lærebog, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den ud:
Blyplader kan afskærmeradioaktiv stråling. strålingen fra et bestemt isotop aftager med 15% i intensitet, når den passerer 1mm blyplade.
- hvor stor skal blytykkelsen være for at halvere intensiteten?
jeg tror jeg skal bruge logaritme (eller formlen for kapitalfremskrivning??)
vær søde at hjælpe mig!
mvh parisa
Blyplader kan afskærmeradioaktiv stråling. strålingen fra et bestemt isotop aftager med 15% i intensitet, når den passerer 1mm blyplade.
- hvor stor skal blytykkelsen være for at halvere intensiteten?
jeg tror jeg skal bruge logaritme (eller formlen for kapitalfremskrivning??)
vær søde at hjælpe mig!
mvh parisa
Svar #1
01. juni 2006 af ibibib (Slettet)
Fremskrivningsfaktoren er
a = 0,85
og
T_0,5 = log(0,5)/log(a).
a = 0,85
og
T_0,5 = log(0,5)/log(a).
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
