Fysik
kinetisk og potentiel energi
02. juni 2006 af
figaro8 (Slettet)
Som jeg jeg har forstået det, er kinetisk og potentiel energi, de energier som står bag fremdriften i en svingning. Altså den kinetiske energi, også kaldet bevægelses energi, er den energi som sørger for fremdriften når en svingning skal bevæge sig fra en af de to yderstillinger, til hvilestillingen hvor den har sit klimaks, mens den potentielle energi er den som overtager efter den kinetiske, og sørger for opdriften fra hvilestillingen og ud til en af de to yderstillinger. Og det der afgør svingningstiden er snorlængden (jo kortere snor jo kortere svingningstid, og omvendt). For hvis man enten giver en svingning en hjælpene hånd, ved fx at give den et skub, vil den forøgelse dermed også forøge både den kinetiske og potentielle energi således at de udligner det tab i sekunder, den ellers ville have tabt. og hvis man bremser en svingning, vil det også bremse den kinetiske og potentielle energi, således at amplituden ingen betydning har for svingingstiden, men kun snorlængden!
Hvad kan man ellers sige om den kinetiske og potentielle energi, og når man først kender svingingstiden for et objekt, som fx et pendul, hvorledes kan man så finde snorens længde?
Hvad kan man ellers sige om den kinetiske og potentielle energi, og når man først kender svingingstiden for et objekt, som fx et pendul, hvorledes kan man så finde snorens længde?
Svar #2
02. juni 2006 af sontas (Slettet)
Måske kunne du komme ind på, at energien(den mekaniske energi) er bevaret i en harmonisk svingning (et pendul udøver tilnærmelsesvis en harmonisk svingning). Den potentielle energi ved yderstillingen omdannes kinetisk energi dvs :
Emek =
Ekin,midterstilling = Epot,yderstilling
Emek =
Ekin,midterstilling = Epot,yderstilling
Svar #3
02. juni 2006 af figaro8 (Slettet)
ok tak.. tænkte på, om du ikke lige kunne forklare mig hvordan det der med frekvensmåing med stroboskoplys hænger sammen?
Skriv et svar til: kinetisk og potentiel energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
