Kemi
Energi m.m.
05. juni 2006 af
kubbi (Slettet)
Har lidt blandet spg til afsnittet om Energi og kemiske reaktioner:
1.Hvordan antændes en bombe ved elektricitet (måske mere fysik..)
2.Er A(vol) altid lille? hva nu hvis der udvikles meget gas?
3.eksempel 19 i Kemi 2000 A-niveau 1 på side 119 skriver de:
deltaH= -4807KJ - 4mol*8,314*298 = -4817 KJ
Jeg får det til ca. -14700, men det skal jo give tæt på -4807 - nogen der kan forklare dette?
4.Man har vedtaget at nulpunktet for enthalpi er alle grundstoffernes stabile tilstand, hvordan kan det være at alle grundstoffer har samme enthalpi?
Håber nogen kloge hoveder kan hjælpe mig inden jeg skal til eksamen i dette stof...
1.Hvordan antændes en bombe ved elektricitet (måske mere fysik..)
2.Er A(vol) altid lille? hva nu hvis der udvikles meget gas?
3.eksempel 19 i Kemi 2000 A-niveau 1 på side 119 skriver de:
deltaH= -4807KJ - 4mol*8,314*298 = -4817 KJ
Jeg får det til ca. -14700, men det skal jo give tæt på -4807 - nogen der kan forklare dette?
4.Man har vedtaget at nulpunktet for enthalpi er alle grundstoffernes stabile tilstand, hvordan kan det være at alle grundstoffer har samme enthalpi?
Håber nogen kloge hoveder kan hjælpe mig inden jeg skal til eksamen i dette stof...
Skriv et svar til: Energi m.m.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
