Matematik
er der en adv maple bruger
11. juni 2006 af
F.U.B.A.R. (Slettet)
Hi all,
Using maple 10 classic version, I am working with the below function of f(x):
restart;fx:=cos(x)+2*sin(x);plot(fx,x=0..2*Pi,y=-3..3);
I would like maple to show the x-axis values as radian instead of 0 to 6. How do I do this?
If I now differenciate fx and find the value of zero I get the answer of arctan(2)
fmx:=diff(fx,x);solve(fmx=0,x);
Now I would like to visualise this by plotting a line from x=arctan(2) vertically to function f(x). How do I do this??
The maths is in place, its just getting maple to do what I want it to that creates problems ;-)
Thanks in advance for any help.
Using maple 10 classic version, I am working with the below function of f(x):
restart;fx:=cos(x)+2*sin(x);plot(fx,x=0..2*Pi,y=-3..3);
I would like maple to show the x-axis values as radian instead of 0 to 6. How do I do this?
If I now differenciate fx and find the value of zero I get the answer of arctan(2)
fmx:=diff(fx,x);solve(fmx=0,x);
Now I would like to visualise this by plotting a line from x=arctan(2) vertically to function f(x). How do I do this??
The maths is in place, its just getting maple to do what I want it to that creates problems ;-)
Thanks in advance for any help.
Svar #1
12. juni 2006 af F.U.B.A.R. (Slettet)
hey...
jeg har ordenet den lodret linie, men mangler stadig radian værdier..
anyone??
jeg har ordenet den lodret linie, men mangler stadig radian værdier..
anyone??
Skriv et svar til: er der en adv maple bruger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
