Kemi

Formelle koncentration af Natriumbromid

12. juni 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der gider at hjælpemig med denne opgave, jeg skal nemlig op til årsprøve imorgen:

Der opløses 10 g natriumbromid i vand, sådledes, at V=50. Hvad bliver den for melle koncentration af Natriumbromid

Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

Den formelle koncentration:

C = n/v

For at finde stofmængde skal du have fat i masse og molarmassen

n = m/M

Du kender m = 10gram og M finder du på et periodisk system.

C = koncentration
v = volumen
n = stofmængde
m = masse
M = molarmasse

Svar #2
12. juni 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,
Jeg har prøvet frem, og er kommet frem til følgende, håber der er nogle der gider at se på det...

Jeg starter med at finde Molar massen M:
Na=22,9898
Br=79,904
Na + Br = 102,8938

Herefter vil jeg finde srofmængden:
n=m/M
n=10/102,8938
n=0,0971875856

Så finde jeg den formelle koncentration på følgende måde:

C = n/v
C= 0,0971875856/50
C= 0,0019437517

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af appelsin (Slettet)

Så vidt jeg kan se er det rigtigt, men husk enheder!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

som #3 siger så er det vigtigt at du husker at angive enheder på ALLE formler..

Svar #5
12. juni 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,
Selvfølgelig ved jeg det er vigtigt med enheder, menjeg kan bare ikke finde ud af det :D

Bjarkee

ps. kunne jeg få en hjælpende hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2006 af appelsin (Slettet)

Molarmassen har enheden: g/mol
Masse: g
Stofmængde: mol

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

selvfølgelig kan du det :o)

C = koncentration (mol/L)
v = volumen (L)
n = stofmængde (mol)
m = masse (g)
M = molarmasse (g/mol)

C = n/v
=
n(mol) / v(L) = c(mol/L)
m(g)/M(g/mol) = n(mol)


Skriv et svar til: Formelle koncentration af Natriumbromid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.