Fysik
masse...
15. august 2006 af
sarah 2804 (Slettet)
Et lod med ukendt masse hænger stille i en fjeder, med fjederkonstanten 95,0 N/m. Fjederens forlængelse viser sig at være 8,79 cm. Hvordan finder jeg loddets masse?
Bruger jeg formlem F = k * x
K = 95,0 N/m / 0,0879m = 1080,77 kg er det ikke lidt for meget ?
Bruger jeg formlem F = k * x
K = 95,0 N/m / 0,0879m = 1080,77 kg er det ikke lidt for meget ?
Svar #1
18. august 2006 af sontas (Slettet)
Du skal udnytte, at fjederkræften og tyngdekræften er lige store dvs.
Ft = Ffjeder <=>
mg = kx <=> m = (kx)/g
Ft = Ffjeder <=>
mg = kx <=> m = (kx)/g
Svar #2
18. august 2006 af sontas (Slettet)
#1 Numerisk lige store, og da accelerationen på loddet er 0, da dette hænger stille, så er den resulterende kraft 0 jf.
Fres = ma = m*0 = 0
og den resulterende kraft er
Fres = Ffjeder - Ft <=> Ft = Ffjeder !
Det hedder da vist også tyngdekraft og fjederkraft ;)
Fres = ma = m*0 = 0
og den resulterende kraft er
Fres = Ffjeder - Ft <=> Ft = Ffjeder !
Det hedder da vist også tyngdekraft og fjederkraft ;)
Skriv et svar til: masse...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
