Matematik

Kan i hjælpe?

26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)
Sidder med denne opgave:

http://peecee.dk/?id=730

det drejer sig om stykke 2 kan slet ikke lave det!

Kan i ikke hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

For at finde antallet af planter, skal du først ud af hvor mange meter, der bruges i alt.

Du ved, at der er:

8 x hjørne-kanter. ( 8 x 60 cm )
4 x halvbuer. ( omkreds = diameter x pi )
4 x diagonalhække. ( Brug pythagoras )

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Du har jo alle mål (stort set).

Der er et kvadrat i midten og der er fire halvbuer, hvor du kender radius.

Med lidt simpel formalrytteri kan du finde det totale antal meter, hvorefter du kan udregne det nødvendige antal planter.

Svar #3
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

4 vinkler:8 • 0,6m = 4,8m

4 halvcirkler≈

2 cirkler:(π • 1,2m) • 2 = 7,5m

så går jeg i stå!

Svar #4
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

4 vinkler: 8 • 0,6m = 4,8m

4 halvcirkler(2 cirkler)
(pi*1,2m*2 = 7,5m

det har jeg udregnet men resten forvirre mig!?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

For at finde én af kateterne i kradratet/romben i midten, kan du anvende Pythagoras' læresætning, som siger:

c^2 = a^2 + b^2

Du ved, jvf. tegningen, at både 'a' og 'b' er 120 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Det hedder vist ikke kateter i et kvadrat. Men skidt med det :-)

Svar #7
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

jeg får 169,70 når jeg bruger pythagoras, hvad skal jeg derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

8 x 0,60 m = 4,80 m

4 x 1/2*(pi*1,2 m) = 7,54 m

4 x sqrt(1,2m²+1,2²) = 6,197 m
_______________________________

I alt = 18,537 m
===============================

Svar #9
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

hvorfor skulle jeg så bryge pythagoras??

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmm, tastefejl.

4 x sqrt(1,2m²+1,2²) = 6,788 m

Og så bliver den samlede længde:

19,128 m

Svar #11
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

var det så ikke spild af dyrebar tid at bruge pythagoras?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9:

Jeg har også brugt pythagoras.

c^2 = a^2 + b^2

Jeg fjerner kvadratet fra c, ved at tage kvadratroden.
Derfor:

c = sqrt(a^2 + b^2)

[sqrt] = [kvadratrod]

Svar #13
26. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

jeg bveklager, men forstår det ikke! :(

Skriv et svar til: Kan i hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.