Matematik
Eksponentiel udvikling
02. september 2006 af
Hilano (Slettet)
Hej alle,
Håber der er en, der kan hjælpe mig videre med denne opgave:
f(t) = b * e^-kt
k er omsætningens hastighedskonstant
f(t) er mængden af uomsat halm i kg
t er tiden målt i år
I Jyndevad sker omsætningen det første år efter nedpløjningen, således at der er 30 % uomsat halm tilbage efter dette år. I tiden herefter kan mængden af uomsat halm beregnes efter den givne forskrift f(t).
Et efterår nedpløjes 3200 kg halm på en mark i Jyndevad.
Beregn hvor mange kg halm, der stadig er uomsat 4 år efter denne nedpløjning.
Skal man ikke starte med at finde 30% af 3200 kg? Dvs. 960 kg.
960 = b * e^-k*4 eller?
Håber der er en, der kan hjælpe mig videre med denne opgave:
f(t) = b * e^-kt
k er omsætningens hastighedskonstant
f(t) er mængden af uomsat halm i kg
t er tiden målt i år
I Jyndevad sker omsætningen det første år efter nedpløjningen, således at der er 30 % uomsat halm tilbage efter dette år. I tiden herefter kan mængden af uomsat halm beregnes efter den givne forskrift f(t).
Et efterår nedpløjes 3200 kg halm på en mark i Jyndevad.
Beregn hvor mange kg halm, der stadig er uomsat 4 år efter denne nedpløjning.
Skal man ikke starte med at finde 30% af 3200 kg? Dvs. 960 kg.
960 = b * e^-k*4 eller?
Svar #2
03. september 2006 af Hilano (Slettet)
Er der ikke en venlig sjæl, der kan hjælpe med denne opgave?
Svar #3
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du har ikke oplysninger nok. Du ved blot, at der er 960 kg efter 1 år, men med mindre du kender b og k eller har en anden oplysning, kan du ikke løse opgaven.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
