Kemi

Enhed ved -log(M)

03. september 2006 af hydrogen (Slettet)
Hvad skal jeg skrive som enhed, når jeg regner pH ved -log(c), hvor c er i enheden eller mol/l?

Svar #1
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

... hvor c er i enheden M eller mol/l?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2006 af Stine pigen (Slettet)

pH har ingen enhed...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af mathon

oprindelig var enheden for pH 1Sø(rensen)
efter den danske kemiker S.P.L. Sørensen, som foreslog pH-begrebet, der meget hurtigt slog internationalt an.

Men man ser så at sige ikke Sø anvendt:
man udtrykker sig "3 pH-enheder" frem for "3 Sø".

Svar #4
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

ok, tak. Er det generelt sådan? Jeg tænker også på tan/cos/sin til x antal grader eller log ved intensitet osv.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2006 af 05jaal (Slettet)

c = [H30+]
[H30+] = oxoniumkoncentrationen


Svar #6
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

#5 ja, ved stærke syrer. Det ændrer ikke på, at enheden er mol/L.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2006 af mathon

kort form:

i fysikken bruges størrelsesligninger.
En størrelse er et tal gange en enhed.
eks.
U=60V (egentlig 60*V)
I=12A

af Ohms Lov
R=U/I=60*V/(12*A)=(60/12)*(V/A)=5Ohm (ikke 50 "hm", men 5O hm).

I "ren" matematik benyttes talværdiligninger
dvs.
hvor enheder ikke benyttes.

Svar #8
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

Hvad skal enheden være ved denne her:
4 meter/cos(45 grader) = ??

I fysik vil jeg bare angive svaret i meter, fordi enheden passer til det ud fra sammenhængen. Men burde det ikke være meter/cos^(-1)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2006 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

cos er forholdet mellem to længder, og har derfor ingen enhed, så 4m/cos(45) er i meter.

Svar #10
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

Kan du uddybe hvad du mener med "cos er forholdet mellem to længder"?

Svar #11
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

Lige meget, tænkte mig ikke om.

Svar #12
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

... desuden en fejl i #8, enheden skulle være meter/cos(grader)

Men som sagt; lige meget :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2006 af mathon

tan/cos/sin til x
er såkaldte vinkelfunktioner som alle kan udtrykkes som forhold i retvinklede trekanter.

hvis vi ta'r tan(x) som eksempel:
tan(x)= forholdet mellem modstående katete og hosliggende katete
fx.
tan(B)=b/a, der hvis kateterne elles måles i samme længdeenhed og dermed kan "forkortes ud" bliver en ren talværdi.

Skriv et svar til: Enhed ved -log(M)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.