Matematik

Koordinaterne til diagonalenes skæringpunkt i en rektangel

03. september 2006 af daque (Slettet)
Hej...

Har en rektangel ABCD der er bestemt ved:
A(-1,2)
B(4,2)
C(4,5)
D(-1,5)

Jeg skal så finde koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt? men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Stenalt (Slettet)

Find hældningen for de to liniestykker, så kan du finde forskriften... Herefter kan du finde skæringen ved simpel ligningsløsning...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Find ligningerne for de to diagonaler.
Beregn skæring mellem disse to linier.

Alternativt, da tallene er usædvanligt lette at arbejde med - tegn og aflæs.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af Stenalt (Slettet)

#2 Jeg har altid lært at man ikke under nogle omstændigheder må aflæse da dette jo ikke er matematik...

Svar #4
03. september 2006 af daque (Slettet)

okay... er vi så enige om at de to ligninger er således:

y= 3/5x + 2,5 og
y= -3/5x + 4,5?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
Du må ikke aflæse, hvis aflæsningen er behæftet med usikkerhed. Men hvis du kan argumentere for, at aflæsningen er eksakt er det fuldt ud ligesågodt som en omstændelig beregning.

Svar #6
03. september 2006 af daque (Slettet)

jeg har fundet det rigtige skæringspunkt...

men jeg har aflæst diagonalens hældning samt skæringspunkt med y-aksen... findes der en beregning for dette? i stedet

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2006 af Stenalt (Slettet)

#5 Jeg vil sige at en argumentation altid skal være matematisk og så kommer man jo alligevel til at lave det samme arbejde...

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2006 af Stenalt (Slettet)

hældning finder du jo ud fra de givne punkter og skæring med y aksen findes ved at sætte x=0

Skriv et svar til: Koordinaterne til diagonalenes skæringpunkt i en rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.