Fysik
HJÆÆÆLP! bl.a. acceleration
06. september 2006 af
Mette-S (Slettet)
Rumfærgen er ved start forsynet med en stor cylinderformet tank med brændstof til rumfærgens tre hovedmotorer. på siden af denne tank sidder to løfteraketter.
i de første to minutter efter starten bevirker løfteraketterne og de tre hovedmotorer, at rumfærgen med tank og løfteraketter ud over tyngdekraften er påvirket af en opadrettet konstant kraft af størrelsen F(raket)=41,1MN.
I startøjeblikket har systemet bestående af rumfærge, brændstoftank og faststofraketter massen m(0)=2040 t.
Størrelsen af rumfærgens acceleration lige efter starten er 10,3 m/s2.
I det følgende regnes med en model, hvor der ses bort fra luftmodstand, og hvor rumfærgens lodrette hastighed v som funktion af tiden t siden starten er givet ved:
v(t)=-u*ln(1-k*t)-g*t , hvor g er størrelsen af tyngdeaccelerationen, og u angiver den fart, hvormed forbrændingsprodukterne forlader raketmotorerne. For rumfærgen har u værdien 4,1 km/s. Konstanten k er fastlagt ved: k= F(raket)/(m0*u).
- Hvor højt er rumfærgen kommet op efter 30 s???
- Bestem rumfærgens acceleration til tidspunktet t=30 s.
Bestem, hvor lang tid det i følge modellen varer, før størrelsen af rumfærgens acceleration når op på værdien 3*g.
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette. jeg kiggede i de andre oplæg om samme spørgsmål, men jeg forstod intet af det.Det ville være dejligt hvis du ku skære det lidt ud i pap, så jeg forstår det helt :) på forhånd tak
Mette
i de første to minutter efter starten bevirker løfteraketterne og de tre hovedmotorer, at rumfærgen med tank og løfteraketter ud over tyngdekraften er påvirket af en opadrettet konstant kraft af størrelsen F(raket)=41,1MN.
I startøjeblikket har systemet bestående af rumfærge, brændstoftank og faststofraketter massen m(0)=2040 t.
Størrelsen af rumfærgens acceleration lige efter starten er 10,3 m/s2.
I det følgende regnes med en model, hvor der ses bort fra luftmodstand, og hvor rumfærgens lodrette hastighed v som funktion af tiden t siden starten er givet ved:
v(t)=-u*ln(1-k*t)-g*t , hvor g er størrelsen af tyngdeaccelerationen, og u angiver den fart, hvormed forbrændingsprodukterne forlader raketmotorerne. For rumfærgen har u værdien 4,1 km/s. Konstanten k er fastlagt ved: k= F(raket)/(m0*u).
- Hvor højt er rumfærgen kommet op efter 30 s???
- Bestem rumfærgens acceleration til tidspunktet t=30 s.
Bestem, hvor lang tid det i følge modellen varer, før størrelsen af rumfærgens acceleration når op på værdien 3*g.
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette. jeg kiggede i de andre oplæg om samme spørgsmål, men jeg forstod intet af det.Det ville være dejligt hvis du ku skære det lidt ud i pap, så jeg forstår det helt :) på forhånd tak
Mette
Svar #2
06. september 2006 af fixer (Slettet)
Jo. Hvis du lader være med at dobbeltposte og ellers giver dine indlæg en sigende overskrift.
Svar #3
06. september 2006 af Mette-S (Slettet)
jeg dobbeltpostede, for opdagede at den overskrift jeg gav i starten sagde ikke noget rigtigt om, hvad jeg havde brug for hjælp til.
Svar #6
08. september 2006 af Kurro (Slettet)
du har en formel der knytter hastighed og tid.
du ved at
s''(t)=a(t)
s'(t)=(t)
og derfor selvfølgelig
a(t)=v'(t)
resten skulle være plug and play.
du ved at
s''(t)=a(t)
s'(t)=(t)
og derfor selvfølgelig
a(t)=v'(t)
resten skulle være plug and play.
Skriv et svar til: HJÆÆÆLP! bl.a. acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
