Matematik

Indviklet Ligning

07. september 2006 af Leah (Slettet)
Har lidt problemer med denne ligning:

T = 2(phi) x kvadratroden af (I/m x g x L)
Det går ud på at isolerer L.

Det første skridt jeg tager, er at sige (T/ 2(phi))^2 = (I/m x g x L)
og så
(T/ 2(phi) m x g= I/L

hvad skal jeg så gøre efter dette, hvis du overhovedet er rigtigt?

Bemærk at x'erne er gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af 2004x (Slettet)

(T/2pi)^2=I/mgl <=>
mgl=I/(T/2pi)^2 <=>
L=((T/2pi)^2)/mg


Hjælper det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Første skridt er rigtigt nok, men ikke det næste.

(T/2pi)² = I/m·g·L
Divider nu med (I/m·g).

Svar #3
07. september 2006 af Leah (Slettet)

#2
Dvs.

T = 2(phi) x kvadratroden af (I/m x g x L)
<=>
(T/2pi)² = I/m·g·L
Så dividerer jeg med(I/m·g) som du siger, hvilket bliver til

(T/2pi)²/ (I/m·g) = L

Rigtigt? (:

Svar #4
09. september 2006 af Leah (Slettet)

Nogen som kan informere mig om dette er rigtig udregnet? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af mathon

L=(T/2pi)²/ (I/m·g)

L=T^2/pi^2*m*g/I (idet man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte).

Svar #6
09. september 2006 af Leah (Slettet)

Hvorfor er dette trin nødvendigt? Hvis man blot skal isolerer L, så er L=(T/2pi)²/ (I/m·g) da ok? (:

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#6
Ja, men så skal du også huske at sætte parenteserne de rigtige steder.

Skriv et svar til: Indviklet Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.