Matematik
Integral regning - haster dels :(
10. september 2006 af
Jesp (Slettet)
Der en opgave som irriterer mig en dels.
Jeg ved godt hvordan man skal løse den men synes bare tallet virker forkert. Her er opg:
En funktion er givet ved:
f(x)=9/(3-4x) x
bestem til f den stamfunktion hvis graf g¨r igennem punktet O(0,0)
VEd hjælp af et program for jeg stamfunktion til
F(X)= - 9·LN(4·x - 3)/4
Vi skal finde en konstant der passer med at det går igennem O(0,0)
Så sætter jeg punktet ind og isoler K
F(0)= - 9·LN(4·0 - 3)/4
og får :
9·LN(3) 9·¹·î
k = ————————— + ———————
4 4
hvilket er det samme som:
k = 2.471877649 + 7.068583470·î
jeg vil meget gerne høre jeres meninger! For jeg ved næsten der er gået noget galt.
På forhånd tak
Jeg ved godt hvordan man skal løse den men synes bare tallet virker forkert. Her er opg:
En funktion er givet ved:
f(x)=9/(3-4x) x
bestem til f den stamfunktion hvis graf g¨r igennem punktet O(0,0)
VEd hjælp af et program for jeg stamfunktion til
F(X)= - 9·LN(4·x - 3)/4
Vi skal finde en konstant der passer med at det går igennem O(0,0)
Så sætter jeg punktet ind og isoler K
F(0)= - 9·LN(4·0 - 3)/4
og får :
9·LN(3) 9·¹·î
k = ————————— + ———————
4 4
hvilket er det samme som:
k = 2.471877649 + 7.068583470·î
jeg vil meget gerne høre jeres meninger! For jeg ved næsten der er gået noget galt.
På forhånd tak
Svar #1
10. september 2006 af Jesp (Slettet)
hovsa i får den lige igen
Der en opgave som irriterer mig en dels.
Jeg ved godt hvordan man skal løse den men synes bare tallet virker forkert. Her er opg:
En funktion er givet ved:
f(x)=9/(3-4x) x
bestem til f den stamfunktion hvis graf g¨r igennem punktet O(0,0)
VEd hjælp af et program for jeg stamfunktion til
F(X)= - 9·LN(4·x - 3)/4
Vi skal finde en konstant der passer med at det går igennem O(0,0)
Så sætter jeg punktet ind og isoler K
F(0)= - 9·LN(4·0 - 3)/4
og får :
k = 9·LN(3)/4 + 9·¹·î/4
hvilket er det samme som:
k = 2.471877649 + 7.068583470·î
jeg vil meget gerne høre jeres meninger! For jeg ved næsten der er gået noget galt.
På forhånd tak
Der en opgave som irriterer mig en dels.
Jeg ved godt hvordan man skal løse den men synes bare tallet virker forkert. Her er opg:
En funktion er givet ved:
f(x)=9/(3-4x) x
bestem til f den stamfunktion hvis graf g¨r igennem punktet O(0,0)
VEd hjælp af et program for jeg stamfunktion til
F(X)= - 9·LN(4·x - 3)/4
Vi skal finde en konstant der passer med at det går igennem O(0,0)
Så sætter jeg punktet ind og isoler K
F(0)= - 9·LN(4·0 - 3)/4
og får :
k = 9·LN(3)/4 + 9·¹·î/4
hvilket er det samme som:
k = 2.471877649 + 7.068583470·î
jeg vil meget gerne høre jeres meninger! For jeg ved næsten der er gået noget galt.
På forhånd tak
Svar #2
10. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du har glemt et sæt numerisktegn. Stamfunktionen bliver:
F(X)= - 9·LN(|4·x - 3|)/4
F(X)= - 9·LN(|4·x - 3|)/4
Svar #4
10. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Fordi det er givet, at stamfunktionen til 1/x er ln|x|.
Skriv et svar til: Integral regning - haster dels :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
