Fysik
beregn MASSE, hjælp mig!
11. september 2006 af
Mette-S (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre:
e^- + e^+ -- > T^- + T^+
tau-leptonen T^- er en tung „udgave“ af elektronen, og T^+ er den tilsvarende antipartikel.
Ved eksperimentet havde elektronen og positronen hver den kinetiske energi 4,00 GeV. Den samlede kinetiske energi af T-partiklerne blev målt til 4,45 GeV.
En partikel og dens antipartikel har samme masse.
a) Beregn massen af en T-partikel
e^- + e^+ -- > T^- + T^+
tau-leptonen T^- er en tung „udgave“ af elektronen, og T^+ er den tilsvarende antipartikel.
Ved eksperimentet havde elektronen og positronen hver den kinetiske energi 4,00 GeV. Den samlede kinetiske energi af T-partiklerne blev målt til 4,45 GeV.
En partikel og dens antipartikel har samme masse.
a) Beregn massen af en T-partikel
Svar #1
11. september 2006 af LanioX (Slettet)
Du skal opstille energiregnskabet for reaktionen:
E_før = 2*m_elektron*c^2 + 2*E_kin_før (Det første led skal principielt med, men det er mindre en usikkerheden på det andet)
E_efter = 2*m_tau*c^2 + E_kin_efter = E_før
m_tau*c^2 = m_elektron_før + E_kin før - E_kin_efter = ½*3.55GeV = 1.78GeV
E_før = 2*m_elektron*c^2 + 2*E_kin_før (Det første led skal principielt med, men det er mindre en usikkerheden på det andet)
E_efter = 2*m_tau*c^2 + E_kin_efter = E_før
m_tau*c^2 = m_elektron_før + E_kin før - E_kin_efter = ½*3.55GeV = 1.78GeV
Skriv et svar til: beregn MASSE, hjælp mig!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
