Fysik
ENERGI: ret på 2 min. !!!
12. september 2006 af
Casper2 (Slettet)
Opgave 1)
Et lod med en amplitude på 6,5 cm i en fjeder med fjederkonstanten 100N/m.
a) bregn fjederenergien, når loddet befinder sig i 4,0cm fra ligevægtsstillinge:
E = 0,5 * k * x^2 ´= 0,5*100N/m*0,04m = 2J
b) beregn det svingende systems totale energi:
E = 0,5 * k * A^2 = 0,5 * 100N/m * 0,065^2 = 0,21J
c) beregn loddets kinetiske energi, når den befinder sig 4,0 cm fra ligevægtsstillingen:
tænkte på at bruge formlen E = 0,5 * k * A^2 - 0,5*k*x^2, er det korrekt?
d)loddets fart:
tænkte på at bruge formlen E = 0,5 * m * v^2
(jeg ved at jeg har skrevet dette i et andet indlæg, men nu kopierer jeg den for at give den en mere sigende overskrift)
Et lod med en amplitude på 6,5 cm i en fjeder med fjederkonstanten 100N/m.
a) bregn fjederenergien, når loddet befinder sig i 4,0cm fra ligevægtsstillinge:
E = 0,5 * k * x^2 ´= 0,5*100N/m*0,04m = 2J
b) beregn det svingende systems totale energi:
E = 0,5 * k * A^2 = 0,5 * 100N/m * 0,065^2 = 0,21J
c) beregn loddets kinetiske energi, når den befinder sig 4,0 cm fra ligevægtsstillingen:
tænkte på at bruge formlen E = 0,5 * k * A^2 - 0,5*k*x^2, er det korrekt?
d)loddets fart:
tænkte på at bruge formlen E = 0,5 * m * v^2
(jeg ved at jeg har skrevet dette i et andet indlæg, men nu kopierer jeg den for at give den en mere sigende overskrift)
Svar #2
13. september 2006 af Darwin (Slettet)
E_total = E_pot + E_kin
ergo er ideen bag c ganske gæv.
---
d : E_total - E_pot = 0,5mvv som beskrevet.
ergo er ideen bag c ganske gæv.
---
d : E_total - E_pot = 0,5mvv som beskrevet.
Skriv et svar til: ENERGI: ret på 2 min. !!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
