Kemi

Formelle koncentration af ammoniak????

16. september 2006 af LilliBP (Slettet)
Vær sød at hjælpe mig...

Opgaven lyder: En 20 vægt% ammoniakopløsning har massefylden 0,923 g/cm3. Ammoniumionens pKs er 9,25.
Jeg sakl nu finde den formelle koncentration af ammoniak. Hvordan gør jeg det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af zakira (Slettet)

Er der ingen der gider at svare på denne opgave. jeg sidder med det samme problem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2006 af mathon

C=p_g/100_g*rho_g/mL/(M_g/Mol)*1000_mL/L,
hvoraf

C=10*p*rho/M,

C = den molære koncentration [M]=Mol/L
p = procenttallet
rho = massefylden (rho]=g/mL
M = Molmassen [M]=g/Mol

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2006 af zakira (Slettet)

kan jeg få lidt mere forklaring for hvordan alt det her er blevet sammensat til en formel for den formelle konc. og hvad er det der p_g pg rho_g og igen M_g.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2006 af mathon

længden 3cm er i fysik/kemi en størrelse, som består af en talværdi gange en enhed,
altså
egentlig 3*cm. For ikke at løbe sur i alle disse gange-stjerner - * - har jeg anvendt 3_cm - størrelsens talværdi foran sænket streg og størelsens enhed efter den sænkede streg!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2006 af mathon

Opgaven lyder: En 20 vægt% ammoniakopløsning har massefylden 0,923 g/cm3. Ammoniumionens pKs er 9,25.
Jeg sakl nu finde den formelle koncentration af ammoniak. Hvordan gør jeg det??

p=20, rho=0,923 M(NH3)=17.03

C = 10*20*0,923/17.03_Mol/L=10.84_Mol/L
også kaldet
10.84_M

Skriv et svar til: Formelle koncentration af ammoniak????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.