Fysik
Krafter!!!
19. september 2006 af
Falkesgård (Slettet)
Håber der er en eller flere der vil hjælpe mig med denne opgave.
på forhånd mange tak...
I et tivoli me et apparat, hvor en kabine med betalende gæster slynges rundt i en lodret cirkel er 10,0m og omløbstiden er 4,5s.
a) angiv størrelse og retning for den kraft, hvormed en passager på 80kg påvirker sædet i banens øverste punkt.
b) besvar samme spørgsmål for banens laveste punkt.
vi forestiller os, at kabinens ophæng brister 4,0m over jorden i det øjeblik, hvor kabinen er på vej opad, og dens hastighed danner vinklen 45 gader med vandret.
c) hvor højt over jorden kommer kabinen i det skrå kast, den nu udfører?
d) hvor lang tid går der, inden kabinen rammer jorden?
e) hvor langt bevæger kabinen sig i vandret retning, inden den rammer jorden?
f) hvad er kabinens fart, når den rammer jorden?
på forhånd mange tak...
I et tivoli me et apparat, hvor en kabine med betalende gæster slynges rundt i en lodret cirkel er 10,0m og omløbstiden er 4,5s.
a) angiv størrelse og retning for den kraft, hvormed en passager på 80kg påvirker sædet i banens øverste punkt.
b) besvar samme spørgsmål for banens laveste punkt.
vi forestiller os, at kabinens ophæng brister 4,0m over jorden i det øjeblik, hvor kabinen er på vej opad, og dens hastighed danner vinklen 45 gader med vandret.
c) hvor højt over jorden kommer kabinen i det skrå kast, den nu udfører?
d) hvor lang tid går der, inden kabinen rammer jorden?
e) hvor langt bevæger kabinen sig i vandret retning, inden den rammer jorden?
f) hvad er kabinens fart, når den rammer jorden?
Svar #1
19. september 2006 af mommom (Slettet)
Vi gider altså ikke lave opgaverne for dig. Hvis du har nogle idér kan du jo begynde med dem..
Svar #2
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Lige til at hjælpe dig med at komme igang:
Idet omløbstiden er 4,5 s, kan det formodes at cirkelbevægelsen er en jævn cirkelbevægelse.
Dette betyder at der ingen tangential acceleration er, kun en radial (peger ind imod centrum af apperatet).
Accelerationen imod midten er givet ved relationen:
a[rad] = v^2/R = omega^2*R
Idet du nu til ethvert sted kender accelerationen og retningen, kan kræfterne bestemmes ud fra Newtons anden lov.
//Sentinox
Idet omløbstiden er 4,5 s, kan det formodes at cirkelbevægelsen er en jævn cirkelbevægelse.
Dette betyder at der ingen tangential acceleration er, kun en radial (peger ind imod centrum af apperatet).
Accelerationen imod midten er givet ved relationen:
a[rad] = v^2/R = omega^2*R
Idet du nu til ethvert sted kender accelerationen og retningen, kan kræfterne bestemmes ud fra Newtons anden lov.
//Sentinox
Skriv et svar til: Krafter!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
